Blond Power

blondpowerIk heb het nieuws in moeten laten zakken. Ik was flabbergasted toen ik het hoorde. Ik had er werkelijk geen rekening mee gehouden.

trumpNiet dat ik een fan was van Hillary; integendeel. Maar ik had wel verwacht dat men de “minst slechte” zou kiezen.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kunnen de Amerikaanse burgers stemmen voor een man die openlijk minderheden, vrouwen en minder bedeelden degenereert? Waarom zaten de polls er zo naast?

Het lijkt me duidelijk: de polls vertegenwoordigen de mening die de kiezers uitdragen. En ik denk dat, net zoals bij onze verkiezingen de Wilders-kiezers, velen het niet hardop (durven) zeggen. Maar het gebeurt dus wel.

wildersIk ben oprecht bang dat, na de brexit en Trump, nu ook Nederland aan de beurt is. Als dit mogelijk is dan moeten we ook rekening houden met Wilders als Premier. Wellicht zelfs zonder coalitie. En we kunnen daar niets aan doen. Uiteindelijk wordt ook ons tolerante landje geregeerd door haat en onverdraagzaamheid. Op TV werd Nederland al de 51e staat genoemd. Nou, de weg is geplaveid.

Maar hebben de gevestigde politici het niet gewoon aan zichzelf te danken? Zijn het wellicht doodgewone protest-stemmen? Stemt de burger niet vóór iemand maar vooral tegen? Is dat de politieke kleur van de toekomst? TEGEN?

Maar waar zijn we dan vóór? Waar gaan we naartoe? Wat zijn de oplossingen. Als we allemaal “TEGEN” denken (lees problemen) wie denkt er dan nog in oplossingen (lees voor)?

Tja, ook ik heb, op dit moment, alleen maar vragen …

goodluckamerica

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.