Back to basics, dag 6

Vervolg Back to basics. Twee dagen overgeslagen met deze berichten en dat is eigenlijk gewoon omdat er weinig te melden was. Ik ben blij dat ik hier aan begonnen ben en het experiment is nu al geslaagd. Ja, er zijn momenten dat ik mijn Smartphone mis maar tegelijk: NEE, dat ding is niet onmisbaar. Er waren kleinigheidjes zoals overschrijvingen doen. Dat moet weer op de PC via een website, een pasje en een calculator. Een van mijn calculators bleek natuurlijk leeg en daar kan niet even een ander batterijtje in. Gelukkig hadden we er nog een.

Toegang verificatie die loopt via een SMS controle, dat was ook even lastig. Maar bij nader inzien heb je daar geen Smartphone voor nodig. Ik heb er gewoon even mee gewacht. Morgen is mijn experiment voorbij.

Wat heb ik geleerd? Het belangrijkste is natuurlijk dat ik ontdekt heb dat ik zonder KAN. Ik weet, ik was al een wat bewustere Smartphone gebruiker en dat helpt ook natuurlijk. En ik denk ook, als morgen dat ding weer uit de kast komt, ik er nog bewuster mee om zal gaan. Ik neem hem niet altijd meer mee en misschien zelfs soms gewoon UIT als ie mee gaat, puur voor de zekerheid maar niet als een constante zender/ontvanger. Ook nog eens goed grasduinen door mijn apps. Eraf wat eraf kan en selectiever zijn op nut.

Morgen is de week voorbij. Ben benieuwd wat er nog allemaal doorkomt aan WhatsAppjes, SMSjes en misschien wel voicemails. Tot morgen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Back2Basics, ICT met de tags , , , . Bookmark de permalink.