Back to basics, voltooid

Vervolg Back to basics. Na 7 dagen ligt mijn Smartphone weer voor me op mijn bureau. Was even stress toen ik hem aanzette want er kwamen honderden WhatsApp berichtjes binnen. Blijkbaar had niet iedereen mijn blog gezien ­čÖé . Het is tijd om samen te vatten hoe ik deze week beleefd heb. Of het experiment me iets gebracht heeft en of ik meer van deze periodes ga inlassen. Dat laatste zeker. Het brengt rust, ik weet nu dat ik hem kan missen en het kan nog wat vrijblijvender natuurlijk. Gewoon een paar dagen of een paar uur vakantie van de Smartphone …

Er is deze week niets echt onmogelijk gebleken. Een enkele klant die in de stress zat klaagde dat ie me niet kon bereiken via WhatsApp en mobiel nummer maar mijn kantoor is van 09:30 tot 21:30 bereikbaar. Ik vind dat niet slecht. De meeste bedrijven doen het minder. Maar het heeft er natuurlijk ook mee te maken wat mijn klanten gewend zijn. Normaal sta ik vrijwel 24/7 ter beschikking voor storingen.

WhatsApp is wel een dingetje. Die is er wel ingesleten, de laatste jaren. Eerlijk gezegd is dat ook de enige app die ik nodig blijk te hebben. Vervelend om dat te realiseren. Heeft natuurlijk ook zeker met de andere zijde te maken. Het is een kleine stap naar SMS of een andere berichtenservice maar WhatsApp is algemeen in gebruik. Iedereen gaat er blijkbaar vanuit dat je daar de hele dag op kijkt. Ik heb veelal tijdens mijn werk WhatsApp op de PC op een van mijn monitoren open staan. Makkelijker en er komt veel zakelijk overheen. Maar als je Smartphone uit staat meld die gewoon “niet verbonden“.

Ik heb veel geleerd, deze week en zal zeker anders omgaan met mijn Smartphone. Dus … hou er rekening mee dat ik er niet de hele dag naar kijk en hou de alternatieven, die velen deze week hebben aangegrepen, in gedachte. Ik ben geen slaaf van mijn mobieltje ­čÖé .

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Back2Basics, ICT met de tags , , , . Bookmark de permalink.