Favos

Door de jaren heen heb ik veel geschreven op dit blog. Sommige zijn nauwelijks gelezen en anderen tienduizenden keren. Een aantal blogs springen eruit. Het is dus een samenvatting van jullie favorieten maar ook zeker mijn persoonlijke favorieten.


14 april 2014: 1% Motorcycle Clubs

Omdat er bijzonder veel verwarring is ontstaan maar vooral verspreid door politie en het OM leg ik eens duidelijk uit wat een 1% Motorclub nou eigenlijk is. Dit blog wordt, met afstand, het meest gelezen blog op deze site.


12 oktober 2014: Het wordt persoonlijk

Op 26 september 2014 wordt ik, in mijn eigen tuin, aangehouden. De redenen zijn onduidelijk en, volgens ons, in strijd met wet en regelgeving. Er volgt een reeks van 6 delen naar aanleiding van dit voorval.


4 november 2014: Operatie

Mijn meisje moet een operatie ondergaan. Zoals zo vaak vertrouw ik mijn diepe gevoelens aan het papier toe. Ik schrijf het van me af. Mijn meisje vond het zo mooi dat ze vond dat ik het moest plaatsen op MediaVrijheid.


4 november 2014: Boodschappen doen

Mijn meisje kwam niet meer bij van het lachen toen ik mijn verhaal deed bij thuiskomst. Ik ga nooit boodschappen doen maar deze keer moest het. Uit het hart, frustratie en hilariteit.


28 maart 2015: En de biker is weer los

Vergelijkbaar met Het wordt persoonlijk is dit drieluik erg veel gelezen, temeer omdat ik, in die tijd, een voorvechter was voor de Motorclubs in Nederland en vele bikers mijn ervaringen volgden. Ondanks dat ik zelf geen lid meer ben van een MC vind ik deze serie een mijlpaal in mijn strijd tegen een repressieve overheid.


15 juli 2015: Life is about the journey, not the destination

Tussen alle strijd en negativiteit vroegen velen zich af of het nog wel leuk was om een Biker te zijn en lid van een MC. Ik besluit om gewoon een weekend te beschrijven en hopelijk uit te leggen waar het werkelijk om gaat.


7 december 2016: ZZP of geen ZZP

Een enorm veel gelezen blog, misschien door de titel en daardoor veel gevonden door de zoekmachines. Ik hoop dat deze persoonlijke ervaring iets bijdraagt voor de vele ZZP’ers die erbij zijn gekomen, de laatste jaren.


12 januari 2017: Vout schreiven is dom?

Uit ergernis geschreven recht vanuit mijn hart. Hoe mensen anderen kleineren om de verkeerde reden; om zichzelf op te hemelen; om anderen in de grond te stampen. Maar taal is communicatie, niet meer en niet minder.


11 oktober 2018: Ruk naar rechts

Ontevreden over de VVD en geïrriteerd door de duidelijke verrechtsing van de partij schrijf ik een gedachtespinsel. Volgens velen “right-on-the-money” en, denk ik, nog steeds actueel. Als iets heeft bijgedragen aan de polarisering van onze samenleving dan is het wel de PVV.


4 mei 2019: Verkeersdoden

Verkeersdoden lopen op. Een Vandaag illustreert het met gruwelijke plaatjes van autowrakken op de snelweg. Maar wat is de oorzaak van dit gestegen getal?


9 april 2020: Covid-19

We stonden aan het begin van een tijdperk. Ik had nog geen idee hoeveel ik zou schrijven over Cojona. Maar de vragen die ik stel, in dit eerste blogje hierover, zijn nog altijd actueel en veelal onbeantwoord.


17 mei 2020: Kwaliteit of kwantiteit?

Een vraag die me al jaren bezighield en weer bijzonder actueel werd. Mijn gedachtespinsels hierover werd gevolgd door een golf van reacties, positief en negatief. Het hield blijkbaar niet alleen mij bezig.


19 december 2020: Cijfers openen je ogen

Nog net in het “pandemiejaar” onderzoek ik algemene sterftecijfers van het CBS. De ontdekkingen zijn onthullend en onthutsend.


29 november 2021: Vergelijken met de oorlog

Je mag in media en politiek absoluut de coronamaatregelen niet vergelijken met de maatregelen die de nazi’s namen. Je bent direct “holocaust-ontkenner” en antisemiet. Ik zet het op een rijtje.


13 februari 2022: Internet en Smartphone, wie heeft de controle?

Ik overweeg, nadat ik Social Media gedag heb gezegd, ook de Smartphone op te geven en leef een week zonder Smartphone.


26 april 2022: Wat betekent het Social Credit System voor ons

Het blog waarvan ik hoop dat iedereen het leest en zich goed realiseert wat er aan komt.


8 september 2023: Invulling en zingeving

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik geef me bloot en mijn gedachten gaan naar mijn diepste gevoelens, geloof, overtuiging, normen en waarden. Typisch dat dit een van de minst gelezen blogjes blijkt.


29 september 2023: 6.000.000

Wellicht een van de meest controversiële blogs die ik ooit geschreven heb maar ik vind de vragen gerechtvaardigd, tot op de dag van vandaag.


31 januari 2024: Antisemitisme

Waarom horen we dit woord zoveel? Wat schuilt er achter deze bijzondere vorm van discriminatie?


Ben ik er een vergeten of heb je suggesties? Mail me op favos(at)mediavrijheid.nl