DESinformatie en propaganda

Onze extreem linkse rakker Maarten van Rossum overtreft zichzelf weer eens met een stukje propaganda, tenminste zo wil hij het laten overkomen. Op zijn YouTube kanaal verschijnt een debat en hij schrijft erbij “Baudet zaait twijfel over oorlog Oekraïne, Kamerleden woest“. De datum van “première” is 2 september 2024. Ik herken de spreker niet en dat kan komen doordat zijn naam slecht verstaanbaar is. Ik versta “Holenberg” of zoiets. Maar die naam komt in de Tweede Kamer niet voor. Het toeval (?) treft dat het naamplaatje voor hem ook totaal onleesbaar is en dat me dat ook niks wijzer maakt.

Dat wordt zoeken en dat heeft me ook even tijd gekost. Deze man is Alexander Hammelburg, voormalig Tweede Kamerlid voor D66 tot 6 december 2023. Het debat is dus ouder, dat moge duidelijk zijn maar wordt, door van Rossum, toch als actueel gepresenteerd.

Toch maar even op de inhoud: Thierry houdt een goed verhaal en geeft de aanwezigen een (nodig) lesje geschiedenis (zie ook Oekraïne, Russische agressie of Amerikaans imperialisme?). Maar dan steekt deze leeghoofd voor D66 van wal:

De ahistorische vergelijking die de heer Baudet hier maakt tussen de oorlog in Oekraïne die gestart is door een ander land; een soeverein land is binnengevallen; Rusland is Oekraïne binnengevallen en de casus Syrië; daar hebben we het over een burgeroorlog; een burgeroorlog tussen 3, misschien wel 1000 facties met allerlei bemoeienis van allerlei internationale mogendheden; vele malen complexer nog. Dat zijn toch 2 verschillende dingen dus als al over die “end-game” hebben dan moet dhr Baudet deze vergelijking niet maken want die gaat volledig mank.

Ik vraag me werkelijk af onder welke steen deze kerel van 2014 tot 2022 heeft geleefd? Heeft hij van 8 jaar van bloedige burgeroorlog in Oekraïne helemaal niets meegekregen? Of wil hij dat niet weten? Heeft hij niet meegekregen dat in de overwegend Russisch bevolkte oostelijke oblasten van Oekraïne de mensen met Russische vlaggen de bevrijders verwelkomden? Feest vierden op straat, net als in het zuiden van Nederland in 1944.

Blijkbaar niet dus en het narratief dat het boze Rusland het arme Oekraïne, zomaar, zonder provocatie binnenvalt wordt weer hoog gehouden. Gelukkig worden de Nederlanders wel wat wijzer, getuige de opmerkingen die onder het filmpje worden geplaatst:

Duidelijk verhaal van Baudet. Als ik daar zou zitten zou ik zeggen het verleden het verleden laten en nu geen wapens sturen, slechts humanitaire hulp en Rusland en Oekraine vragen het op te lossen.

De meeste interrupties waren alleen maar super irritant en zonder inhoud. Het is alleen maar emotie en vooringenomenheid. En maar verontwaardigd blijven reageren over iets wat ze niet hebben onderzocht. De ‘verontwaardiging’ is het bewijs van hun onkunde over de hele kwestie.

stel je zelf de vraag waarom de oppositie in Kiev is verboden, de media gecontroleerd wordt door Kiev, er aan de lopende band mensen uit regering etc etc met grote sommen geld aangehouden worden.

Het is de taak van een kamerlid om kritisch te zijn en dat doet Baudet. Dat dit dan gelabeld wordt als “twijfels zaaien” is de woordkeus van de schrijver!

Het is een boevennest voor en van Amerika.

Het is enorm komisch om op te merken dat @maartenpodcast de heer Baudet in een slecht dag licht wilt plaatsen. Maar ondertussen het in de reacties wemelt met lovende reacties over de heer Baudet 🙂 🙂 🙂

Kamerleden praten poep. Baudet heeft gewoon gelijk.

Mooi om te zien dat ,waarschijnlijk tot van Rossums ongenoegen,bijna iedereen hier Baudet het gelijk geeft dat hij verdiend.

Deze „volksvertegenwoordigers“ hebben werkelijk geen flauw benul…dat weten we allang maar het blijft elke keer toch weer schokkend om ze zien.

De kamerleden zijn echt te stom om voor de duvel te dansen, ieder historisch en politiek besef ontbreekt in onze tweede kamer

Hoe is het mogelijk dat er zoveel leeghoofden in de kamer zitten? Hoe zijn die daar geraakt? Geen enkel inzicht geen enkele diepgang. Ontluisterend.

Volgens mij zit Oekraïne helemaal niet bij de Navo en ook niet in de EU dus in principe zijn we ze helemaal niets schuldig…maar goed

Respect aan Baudet! Hij doet aan waarheids-vinding terwijl iedereen tegen hem is. Een suggestie aan de rest van de politici, luister gewoon eens en verdiep je in de materie!

enz, enz, enz, enz ….

Als ik de commentaren doorlees vraag ik me werkelijk af wie de “volksvertegenwoordigers” zijn. Is er nog hoop voor ons landje?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.