Politie laat Raad van State MIDDELVINGER zien.

Bikervervolging-1De problematiek wordt elke dag ingewikkelder. Onze overheid, onder aanvoering van de politie, voert rücksichtslos het OMG-beleid uit en steeds meer rechters buigen zich hierover. Eigenlijk komt daar telkens uit dat dit beleid een wettelijke basis mist maar er verandert niets. De politie steekt het alleen maar op een andere manier in.

logo-beveiligingEen goed voorbeeld is de beveiligings-branche: al jaren gaan de wildste verhalen rond over “OMG-inmenging in de horeca-beveiliging”, “afpersing” en zelfs “bescherm-gelden“. Tot een veroordeling is het, volgens mijn informatie, nog nooit gekomen. Bewijzen hiervoor zijn nooit geproduceerd. Het berust allemaal op geruchten, insinuaties en bangmakerij.

Intussen voert de politie zelf wel het beleid uit en weigert aan meerdere leden van motorclubs een “beveiligings-pas” af te geven. Inmiddels heeft zowel de bestuursrechter als de Raad van State zich hierover meermaals gebogen. De uitspraken waren zeer duidelijk: “Het lidmaatschap van een motorclub kan en mag alleen geen reden zijn voor de weigering van het pas.“. De politie MOEST dus in deze gevallen het pas afgeven en gelukkig kunnen deze kerels weer aan het werk.

Logo_keurmerkbeveiligingMaar de inkt van het laatste vonnis is nog niet droog of de politie werkt er omheen: Inmiddels heeft men de branche onder druk gezet om in het “keurmerk” het een en ander op te nemen. Sinds medio juli 2015 is er het volgende opgenomen: “4.1.6.b. Het wervingsbeleid bevat maatregelen die tot doel hebben personeel te weren dat betrokken is bij (zware) criminaliteit en/of in criminele kringen verkeert;“. Het ziet er nog een beetje verdekt uit maar de branche is er heel helder over: BEVEILIGINGSBRANCHE NEEMT MAATREGELEN OMG-AANPAK. Hier is geen sprake meer van enige verwarring: de doelstelling van deze regel is het buitensluiten van leden van motorclubs.

Ook worden gemeenten en andere overheden onder druk gezet om alleen nog werk uit te laten voeren door bedrijven met een “keurmerk“. Ook op de horeca-ondernemers wordt geleund om toch echt alleen maar zaken te doen met bedrijven die in het bezit zijn van het “keurmerk“. De “horeca-teams” worden met duidelijke instructies de straat op gestuurd. Er is nog een “overgangs-regeling” maar per 1 juli 2016 mag, voor verkrijging van het “keurmerk”, geen enkele beveiliger nog lid zijn van een motorclub die door de politie als OMG is aangeduid.

SpecialistJE REINSTE BROODROOF! Kerels die, soms al tientallen jaren, goed hun werk doen staan of komen zonder inkomen. En omdat er steeds meer beveiligers als ZZP’er werken of een nul-uren-contract hebben is het leed niet te overzien.

1percentBannerWat ik persoonlijk erger vind en zelfs ontoelaatbaar is dat de politie, die als overheids-instantie onder het bestuursrecht valt, op deze manier het bestuursrecht compleet buiten spel zet. Ondernemingen en branch-organisaties: dan kun je daar alleen nog civielrechtelijk iets aan doen. Op mij komt het over alsof de politie een dikke vette middelvinger laat zien aan de bestuursrechter en zelfs de Raad van State.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.