Mighty Mike

Tijdens de verkiezing van de sportman van het jaar liet het NOC-NSF al een enorme steek vallen om Michael van Gerwen niet eens te noemen, laat staan te nomineren. Nu zit ik het NOS sport jaaroverzicht te kijken en wederom wordt MvG (vrijwel) totaal genegeerd. Hoe is dit mogelijk?

Een over het paard getild rijkeluisventje in een auto die één belangrijke wedstrijd heeft gewonnen in zijn leven krijgt alle lof. In een sport die uitsluitend voor de elite bereikbaar is en dus nauwelijks een volkssport te noemen is. Een langgerekt opsomming van teleurstellingen passeert de revue. Sporters die al meer als als een jaar roepen kampioen te zullen worden stellen enorm teleur. Een aantal staat te janken als een klein kind. Wauw, wat een “tijgers”. Maar ja, we zullen wel niets beters hebben in sportend Nederland.

Maar niets is minder waar want WE hebben Mighty Mike! Een darter die in 2016 zo’n beetje ALLES wint wat er te winnen valt. Die de hele wereld in zijn hemd zet. Die de groten van de dartssport doet beven als zijn naam genoemd wordt. Nummer 1 op de wereldranglijst met bijna een 100% voorsprong op nummer 2. Alle records sneuvelen, een voor een. Michael is een fenomeen in zijn tak van sport.

Maar de heren van NOC-NSF en ook de NOS zien het anders. Blijkbaar is een vallende wielrenner belangrijker. Een falende hardloopster meer bijzonder. Een auto rondrijden omdat je dat van pappa moest en met de paplepel is ingegeven bewonderenswaardiger. Ik vind het een WALGELIJKE vertoning. De minachting straalt ervan af.

Maar het zal me jeuken. Ik geniet ervan. Ik vind het prachtig. Zo meteen weer 2 zinderende wedstrijden waarvan 1 tussen onze eigen MvG en Barny. Ik zit dan op het puntje van de bank, te genieten. Wat de BOBO’s ook beslist hebben, Mighty Mike is mijn SPORTMAN VAN HET JAAR!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.