Eerste dominostenen zijn gevallen

Ondanks dat de MSM blijft roepen dat het allemaal wel meevalt en de banken in China echt niet zullen omvallen (volgens de financiële experts:-)), zijn de eerste dominostenen gevallen: In China zijn de eerste 2 banken in staat van faillissement geplaatst door de CBIRC:

Based on information released on Aug. 26 by the CBIRC, the China Banking and Insurance Regulatory Commission, the commission has allowed two rural banks in Liaoning Province to enter bankruptcy proceedings, which is tantamount to officially declaring the bankruptcy of the two grassroots village banks.

Al enige tijd hebben Chinese burgers moeite met het opnemen van contanten. De meeste banken hebben het maximum per dag op 1000 renminbi gezet, wat vandaag zo’n 145 euro vertegenwoordigd. Banken worden beschermt door kordons van politieagenten die de boze meute in bedwang en vooral buiten de deur moeten houden.

De Chinese Communistische Partij (CCP) doet heel geheimzinnig over de bankgaranties van de Chinese burgers. Dit blijkt namelijk helemaal niet zo goed geregeld te zijn als de burgers aldaar is voorgehouden en dus denken. Banktegoeden blijken voor nog geen 50% gegarandeerd te zijn, volgens laatste informatie maar zoals gezegd, de CCP doet daar schimmig over. Is dat bij ons goed geregeld? Of vertelt onze overheid hierover wellicht ook niet de gehele waarheid?

Natuurlijk wordt in vele berichten de “coronacrisis” als belangrijke oorzaak genoemd maar, zoals wij weten, is dat slechts de zondebok. Willem Middelkoop waarschuwde hier al 1,5 jaar geleden voor: Willem Middelkoop over ‘The Big Reset’. De werkelijke reden is de vastgoed crisis in China die inmiddels volledig uit de hand gelopen is. In Jip-en-Janneke-taal wat daar aan de hand is:

Na het opleven van de economie in China werd, zelfs door de CCP, de burgers aangeraden om in vastgoed te investeren. Velen kochten een 2e en zelfs derde appartement om hun “bezit” of welvaart veilig te stellen in vastgoed. Maar in werkelijkheid kochten ze een “plan” voor een appartement en sloten daar een 2e of 3e hypotheek voor af. De vastgoed ontwikkelaars investeerden dit geld in … meer land waarop ze appartementen zouden kunnen bouwen en vooruit kunnen verkopen. Een “ponzi scheme” of piramidespel wordt dit ook wel genoemd.

Iedereen vraagt zich af waarom de Chinese overheid (CCP) hier niet ingegrepen heeft maar het antwoord is zo logisch als voor de hand liggend tegelijkertijd: De vastgoed giganten kochten steeds grond van de overheid. Hierdoor was deze fraude ook voor de CCP zeer lucratief. Inmiddels zitten ontelbare burgers met hypotheken die ze niet meer kunnen en/of willen betalen omdat het onroerend goed wat ze daarmee gekocht hebben domweg niet bestaat of niet af is.

Doordat burgers weigeren hun hypotheken af te lossen komen ontelbare banken in China in de problemen. Die hebben tenslotte, uit lucht, met deze hypotheken, heel veel geld gecreëerd. Als je het mij vraagt is dit de eerste van de dominostenen die valt en omdat de gehele Chinese economie hiervan een enorme klap gaat krijgen worden de westerse economieën meegesleurd. Het ironische is dat ons al 2,5 jaar geleden is verteld dat de ellende vanuit China komt en uiteindelijk blijkt dat te kloppen … , maar niet in de vorm van een virus.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.