Wie zelf richtlijnen opstelt mag daar ook van afwijken.

IvoOpsteltenVandaag even gebeld met het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Ik wilde graag weten wat de status is van onze artikel 12 procedure (beklag bij geen vervolging) t.a.v. van onze aangifte smaad / laster tegen onze minister ( 14 juli 2014). Men legde me geduldig uit dat deze procedures gemiddeld 9 maanden in beslag nemen. Werkelijk? 9 maanden? In die tijd kunnen mensen een kind maken en ter wereld brengen.

Dat is de tijd waarbinnen de rechterlijke macht een zaak “gaat bekijken”. Hoe moet een burger dan zaken aanpakken? Politici zitten mogelijk maar 4 jaar op een plek. In acht genomen dat het enige inwerktijd nodig heeft voordat er werkelijk iets gebeurd is hetJozias eenvoudig om de gevolgen af te houden tot je weer weg bent.

Ook de zaak rondom Veteranendag Den Haag gaat zeer traag. Eindelijk een zitting op 21 januari bij de bestuursrechter. Daar zijn we ook al een slordige 7 maanden mee bezig. Met een beetje pech is ook Jozias van Aartsen alweer weg tegen de tijd dat de geleerden hier een oordeel over hebben.

CarryAbbenhues

Maar het kan erger: de zaak TT Assen tegen de Burgemeester van Assen staat nog niet eens op de rol. Wel heb ik daar de nota griffierecht al van ontvangen, nog voordat een zitting geplanned is. Mooi he? Even aftikken. Kan ik daar uit concluderen dat de zaak wel ontvankelijk is bevonden? Of mag ik die conclusie niet trekken?

IkkeOndertussen worden we gewoon dagelijks als “zware criminelen”, outlaws oftewel “wettelozen” en een gevaar voor onze maatschappij neergezet. Alle media mag, dag in dag uit, de teksten opgemaakt en verspreid door politie en OM herhalen. Als de media elke dag één leugen uit de stukken van het RIEC als een papegaai de wereld in roeptoetert dan zouden we inmiddels al meer als 700 leugens verder zijn. Maar helaas gebeurt dat meerdere keren per dag dus de leugens lopen al in de duizenden.

Nog altijd willen wij, middels de wegen die onze rechtstaat hiertoe heeft aangewezen, hier verweer tegen voeren. Nog altijd zijn we strijdbaar en blijven we vol goede moed. Zoals onze minister zegt: “ wie niks te verbergen heeft, heeft ook niets te vrezen.“. Maar is dat wel zo? Bewijst onze case niet het tegendeel?

OpsteltenTeeven

Op 22 november 2012 schreef onze minister: “Mijn ambitie voor het aangifteproces is dat burgers en ondernemers niet alleen weten waar en wanneer ze aangifte kunnen doen, maar ook dat ze er op kunnen vertrouwen dat als hun aangifte wordt opgenomen deze ook daadwerkelijk wordt opgepakt danwel dat snel duidelijk is dat er geen opvolging mogelijk is. En dat ze precies weten wanneer ze weer wat horen en wie hun aanspreekpunt is” (bron rijksoverheid.nl). Verderop is te lezen dat met “snel” een termijn van maximaal 2 weken bedoeld wordt. Onze minister verteld er niet bij dat dit niet geld als het hem betreft. Niet in dit stuk tenminste. Maar in de kamer zegt ie het wel: “Wie zelf richtlijnen opstelt mag daar ook van afwijken.” (citaat kamerstukken).

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.