De waarde van vrijheid.

koning-willem-alexander-2Vandaag zat ik met aandacht te luisteren naar mijn Koning. In zijn jaarlijkse kersttoespraak hoorde ik waardevolle woorden:

De vraag is: hoe blijven we trouw aan ons ideaal van een vrije en open samenleving waarin ieder mens zichzelf mag zijn en op voet van gelijkwaardigheid mag mee bouwen? Hoe dienen we samen de vrede? Hoe houden we de tirannie, groot en klein, buiten? De waarde van vrijheid en democratie is vooral duidelijk voor wie er niet over beschikt.

Mooie woorden van mijn Koning. Woorden die mij weer hoop geven voor mijn Nederland. Want deze woorden zijn geen holle woorden. Ik denk dat onze Koning deze woorden echt meent. Maar zijn woorden vallen onder de verantwoordelijkheid van ons kabinet. Je zou denken dat ons kabinet, waaronder ook Minister Opstelten, dit ook meent en er iets mee doet.koning-willem-alexanderIk hoop dan ook oprecht dat er in 2015 iets wezenlijk gaat veranderen. Dat het kabinet, net als mijn Koning op deze foto rechts, respect toont naar de militairen en veteranen. ALLE militairen en veteranen wel te verstaan.

Maar ook dat fundamentele vrijheden zoals “onschuldig tot schuld bewezen is” en “niemand mag gestraft worden voor iets wat niet bij wet verboden is” weer terugkeren in onze samenleving. Dat deze vrijheden weer als vanzelfsprekend worden gezien.

Uiteindelijk is dat wat ik wil, nastreef en voor blijf vechten: vrijheid voor iedereen.

WillemAlexanderVeteranendag

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.