En de biker is weer los (deel 3)

PolitieStratumWeer tijd voor een VERVOLG:

Na “En de biker is weer los” en “Regels uitgaansgebied Eindhoven” zijn er ook in deze casus ontwikkelingen. Ik had namelijk “Aangifte machtsmisbruik en wederrechtelijke vrijheidsberoving tegen POLITIE” gedaan. Inmiddels heeft het OM een SEPOTbericht gestuurd.

Mr. A.J.A.M. Nieuwenhuizen, Hoofdofficier van justitie, beargumenteert als volgt:

NieuwenhuizenNu u en andere leden van MC The Veterans kort voor de controle in “full colours” in het horecagebied gelegen aan het Stratumseind te Eindhoven verbleven, waardoor onder omstandigheden problemen met derden konden ontstaan, acht ik het vaststellen van uw identiteit in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving.“.

Onze argumenten zijn steeds: “ER IS GEEN GELDENDE WET- EN REGELGEVING”. Het hele beleid tegen de, door de politie benoemde “OMG’s”, mist elke basis in de wetgeving. Er is geen wet die de dienders het recht geeft in te grijpen puur op basis van het dragen van motorclubkleding (of “Full-Colours” zoals Nieuwenhuizen het zo kleurrijk noemt). Toch krijg onze Hoofd-officier het hier voor elkaar om gewoon te beweren: “… in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving“.

1percentBanner

Misschien dat we hier eindelijk een doorbraak kunnen bereiken want hier is, wellicht voor het eerst, zo duidelijk aangeven dat het ingrijpen puur gebasseerd is op het dragen van clubkleuren. In geen enkele casus was dit zo helder, tot nog toe. Het geeft mij hoop dat dit dus ook door een rechter wordt vastgesteld. Een beklag art 12 strafvordering is wederom uitgegaan.

Dit bericht is geplaatst in En de Biker is weer los.. Bookmark de permalink.