NOS over de Veteranen motorrijders

Zijne-Majesteit-Koning-Willem-AlexanderIk was niet op het Malieveld vandaag. De voorgaande jaren zijn mij in het verkeerde keelgat geschoten. Overigens is dat MIJN beslissing en niet die van mijn club. Vele jongens van de Veterans MC zijn wel gegaan. Uit uiteenlopende redenen: Sommige gaan gewoon elk jaar; sommigen vinden het gewoon een leuke dag; sommigen laten zich niet wegjagen door het beleid; sommigen zitten in de organisatie; sommigen “moesten van de baas”, anderen waren het met me eens en zijn weggebleven. We kunnen gelukkig elkaar steunen in verschillende keuzes.

Ik heb wel even naar de TV gekeken. Net op tijd om de motors in het defilé voorbij te zien komen. Ik heb tenslotte dit de eerste 3 jaar mee georganiseerd dus voel wel verbondenheid.

ChristKlepWel erg jammer dat de NOS over dit onderwerp Christ Klep aan het woord laat. Hij is namelijk duidelijk niet ter zake deskundig en wat er uit zijn mond komt is erger dan totale onzin. En wat hij aan kennis te kort komt gaat hij invullen met persoonlijke mening: Erg jammer. Kijk even met me mee naar een klein gedeelte:

Men heeft inderdaad besloten om in uniform te defileren. Dat dit echter tot stand is gekomen middels een “polder-model“, zoals hier gesuggereerd wordt, is absoluut niet waar. Dit is opgelegd om inderdaad de discussie uit de weg te gaan, zoals men tot op heden altijd de inhoudelijke discussie uit de weg gaat. Vergeet niet: de discussie over Veteranendag 2014 ligt nog steeds voor aan de Raad van State. En nee, we hebben de rechtszaken NIET verloren. De gemeente Den Haag claimt “niet ontvankelijkheid” omdat we geen “rechtstreeks belang” zouden hebben. De bestuursrechter oordeelde eveneens “niet ontvankelijk”. Er is dus nog altijd géén inhoudelijk vonnis over dit onderwerp. Wel is héél zeker dat er geen sprake is van een “polder-model” of overleg op enigerlei wijze.

Hij vervolgt met “IK DENK” en dan gaan we volledig de mist in. Christ Klep: “Ik denk dat de gemeente Den Haag dit niet leuk vind …“. Je kunt absoluut niet verder van de realiteit zitten. De gemeente Den Haag heeft dit zo bepaald en is hier dus dolgelukkig mee!

ChristKlep-1Maar het natuurlijk nog steeds zo dat dit wel de club is die de gemeente liever niet tijdens dit defilé zou zien.“. WEER FOUT! Niemand van de motorrijders in het Defilé is lid van de Veterans MC. Wel op andere plekken in het defilé, op plekken in de Ridderzaal, op het Binnenhof, met hun eigen eenheid e.d. Ook kan ik je met zekerheid vertellen: onze jongens waren héééél erg dicht bij diverse zeer prominente personen. De HOOGSTE hoogwaardigheidsbekleders van ons land, wel te verstaan. Maar ze gaven, <sarcasme mode aan>, niemand een onveilig gevoel <sarcasme mode uit>.

Hij heeft overigens wel een klein puntje: “Ik kan vanuit hier niet zien wie van de motorrijders tot die specifieke club behoren.“. Tja, dat wil de gemeente toch? Heb ik ook al meermaals opgemerkt: “Als de colors uitgaan is dan het probleem opgelost? Of heb je dan gewoon een probleem gecreëerd dat je het overzicht kwijt bent?“.

1percentBannerDan de klassieker: “maar het probleem is er natuurlijk nog steeds.“. WELK PROBLEEM? BENOEM DAN EENS EEN KEER WELK PROBLEEM! Alle klassieke “argumenten”, voorgeschoteld door de welbekende politie-rapporten, passeren de revue: “Ze schurken tegen de beruchte clubs aan“,  “ze gaan een biertje drinken met …“, “ze lijken wel erg veel op …” en tenslotte “ze roepen het over zichzelf af“. Ik dacht oprecht dat deze man een wetenschapper was. Men noemt hem tenslotte “Militair Historicus“. Maar hier ventileert hij, ongeremd door enige kennis en achtergrondinformatie, precies wat het OMG-beleid “voorschrijft“. Hij is een aanwinst voor de staatsomroep genaamd NOS.

ClifhangerHeb ik iets positiefs ontdekt in het commentaar? Jazeker: het positieve is dat er over gepraat wordt, hoe negatief en hoe foutief geïnformeerd dan ook. Vorig jaar werd het totaal dood gezwegen. Ook is het positief dat men erkent dat de “discussie” nog lang niet voorbij is. De CLIFHANGER is inderdaad prominent aanwezig.

Toch zou ik graag zien dat een wetenschapper vooraf zich even informeert in het vervolg. Hij kan me bellen en ik zal hem voorzien van juiste informatie. Dan kan hij, t.a.v. dit onderwerp, ook de Nederlandse bevolking voor de TV, van correcte info voorzien, zoals een goed wetenschapper betaamt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.