Gedrag politie Eindhoven

lestienne-1Op zaterdag-avond viel me bij het voetballen op dat Lestienne weer terug was van weggeweest. Deze jongen heeft, in korte tijd, zijn vader en moeder moeten afgeven en had dan ook sinds september geen wedstrijd meer gespeeld. Terug op het veld laat hij weer zien waar hij voor staat: goede assist en hij maakt het spel van PSV aantrekkelijker.

Op zondag lees ik de berichten: PSV-spelers Lestienne en Zoet opgepakt na vechtpartij op Stratumseind Eindhoven. Ik bekijk de beelden en ken natuurlijk, uit eigen ervaring, de omgeving en de politie van Eindhoven goed. Kreeg uit welingelichte bron de informatie dat Lestienne iemand die hem wilde beroven zelf aanpakte. Dat verklaard dan ook weer het slot van het artikel: “Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden.“.

lestienne-2De pers kiest, zoals gewoonlijk, volledig de kant van politie en zet de voetballers neer als criminelen. Blijkbaar is kritiek op politie tegenwoordig uit den boze. En daar snap ik helemaal niks meer van. Waarom is dat? Is dat instructie? Is dat een regel? Het stoort me ook enorm!

Zeker zoet staat te boek als een vriendelijke jongen. Altijd correct, sportief en nog nooit geen kwaad woord over gehoord. Lestienne is minder bekend maar ik kan geen verkeerd woord over hem vinden. Sowieso: als je, na de tegenslag die hij gekend heeft, weer zo op het veld kan staan dan zie ik mentaliteit, laat dat duidelijk zijn.

AanhoudingEn dan de politie: hoe hebben die zich geprofileerd het laatste jaar? De landelijke politie is een puinhoop met alle frustraties van dien, van hoog tot laag in de organisatie. Voor een paar centen extra wordt een heel land onder druk gezet, zeg maar gerust gechanteerd. Hun leiders van de VVD staan onder enorme druk. De kranten staan bol van de misstanden m.b.t. de politie. Dode arrestanten, overtredingen en misdrijven in eigen gelederen, etc, etc … Ik heb hun optreden op Stratums-eind aan den lijve mogen ondervinden: En de biker is weer los. Dat laat, van mijn zijde, weinig te raden over.

En dan gaan top-spelers, samen met de fans, de vakantie vieren in HET uitgaansgebied van Eindhoven. Deze agenten weten uiteraard wie deze kerels zijn. Geen greintje begrip blijkbaar. Lestienne ligt op de grond met 3 agenten er bovenop. Je ziet aan de beelden dat Zoet zich daar zorgen over maakt. Hij straalt “moet dat nou?” uit over zijn hele lijf. Hij is ook niet agressief, wil alleen maar er naar toe en praten, helpen. Als een crimineel wordt hij in de boeien geslagen en afgevoerd.

De pers praat over “voorbeeldgedrag” en “professionaliteit” t.a.v. de spelers. Maar waar is de professionaliteit van de politie. Waar is het voorbeeldgedrag van onze dienders?

bert-van-marwijkDe enige die op zondagavond kritische woorden laat horen is Bert van Marwijk in Studio Voetbal: “Je kunt mij niet wijsmaken dat die agenten niet weten wie die 2 jongens zijn. Ik zie van een afstand dat Zoet wil helpen en dan gaan ze hem zo behandelen en in de boeien slaan. Dat slaat nergens op!.

DANKJEWEL Bert!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.