Schandalen en mitrailleurs

vertrokken-d66-kamerlid-betreurt-commotie-rond-opstappenHet nieuws staat bol van de schandalen. Politici en hoge ambtenaren staan steeds meer ter discussie. Elke dag lijkt er weer wat bij te komen. Nu weer een “verdwenen” Kamerlid. Fractievoorzitter Pechtold draait weer om de brij heen als het gaat over wachtgeld.

onderzoek-teeven-deal-heropend-wegens-mogelijke-doofpotDe Teevendeal (dat woord gaat nog de Dikke van Dale halen) is wel de bekendste en de doofpot lijkt steeds dieper te worden. Maar wat wil je als de hoofdrolspeler gewoon als held wordt binnengehaald in de tweede kamer. Het is al pijnlijk duidelijk geworden dat, volgens onze grondwet, een minister of staatssecretaris alleen dan vervolgd kan worden als de tweede kamer hiertoe opdracht geeft. Ook hebben we al geconstateerd dat dit, in de 200 jaar dat onze grondwet bestaat, nog nooit gebeurd is.

teeven-kamerHet was Teeven zelf die als Officier van Justitie en als Staatssecretaris zijn ondergeschikten adviseerde om “de grenzen van het toelaatbare op te zoeken“. Zolang de rechtspraak je niet terugfluit is het prima.

Hoe lang gaat de burger dit nog accepteren of zelfs tolereren? Wat moet er nog gebeuren totdat de burger de grenzen van het toelaatbare gaat opzoeken? Of er zelfs overheen gaat? Wanneer is de grens bereikt waar de gewone burger de lijn trekt en hiertegen in het verweer komt?

PolitieMetMitrailleurDat moet de top van Justitie ook gedacht hebben want vandaag verschijnt het nieuws dat de politie zwaarder gewapend gaat worden. Zogenaamd naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Surveilleren met automatische wapens is niet langer meer onvoorstelbaar maar sinds vandaag gewoon een werkelijkheid.

Maar ben ik nou de enige die een lijntje trekt tussen deze berichten? Ik heb al meer de vraag gesteld of onze politie niet een leger tegen eigen volk aan het worden is maar het komt nu wel heel erg dichtbij.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.