Turkse bedreiging?

ErdoganHet beheerst het nieuws: een onbeschaamd buitenlands staatshoofd bedreigt onze vrijheid. Hoe durft hij? Politici struikelen over elkaar om hierop te reageren en hun afschuw te betuigen. Een KLIKLIJN; hoe durven ze! Een Nederlands-Turkse journaliste vasthouden; beschamend! Ik kan nog wel even doorgaan maar iedereen leest en kijkt de berichtgeving; je kunt er niet omheen.

Ik moet er vreselijk om lachen. De totale hypocrisie. De pot verwijt de ketel …

Kliklijn? We hebben in Nederland overal KLIKLIJNEN voor: Polen, Marokkanen, motorrijders, wietplantjes, sociale zekerheid, etc, etc. Men kan toch niet opperen dat dit nieuw is?

MichaKatEn kritiek leveren op een staatshoofd of overheid? Men schreeuwt van de daken dat dit, in het kader van de vrijheid van meningsuiting, moet kunnen! Maar hoe snel zijn we Julian AssangeEdward Snowden en zelfs onze eigen Micha Kat weer vergeten? Critici en klokkenluiders die door “onze” overheden worden verguist, vervolgt, opgepakt, vastgezet en zelfs veroordeeld. Is onze eigen regering een haar beter? Er wordt, zoals altijd, met 2 maten gemeten.

HansTeeuwenAls de inzet is dat men zich moet realiseren dat kritiek moet kunnen dan juich ik het toe. Maar is het niet wederom een afleiding van wat er werkelijk hier in Nederland gebeurt? Politie-agenten die ongestraft mensen ombrengen; hele bevolkingsgroepen die openlijk gediscrimineerd worden; burgers die hun rechten ontzegd worden op basis van insinuaties; politici die overal mee weg komen.

Ook ik vind de “satire” van Hans Teeuwen beschamend; NOT DONE. Maar wat ik me werkelijk afvraag is hoe onze regering zou reageren als Hans dit doet met Angela Merkel, Koningin Elizabeth of Barack Obama? Hoe komt Mark Rutte dan tevoorschijn? Wie is dan onze staats-vijand?

Het wordt tijd dat we de werkelijk belangrijke issues adresseren:

  • Waarom wordt een uitkeringsgerechtigde gekort omdat hij zijn vrouw (die een ongeluk heeft gehad) gaat helpen in Spanje en halen we onze schouders op als een tweede-kamer-lid gewoon “verdwijnt” en 5 jaar wachtgeld ontvangt?
  • Waarom worden motorclubs gedwarsboomd waar het kan behalve als deze motorclub uit politie-agenten bestaat?
  • Waarom moeten agenten ontrokken worden aan de rechtspraak door invoering van een “tucht-commissie”?
  • Waarom mag een liegende staatssecretaris terugkeren in de tweede-kamer en notabene zijn salaris als staatssecretaris gewoon behouden?

Als ik er voor ga zitten kan ik er hier nog wel 30 bij zetten maar het is duidelijk, lijkt me. Laat je niet afleiden van de werkelijk belangrijke zaken in ons land; laat je geen “vijand” aanpraten die er niet is;  laat je geen angst aanjagen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.