Meten met 2 maten

Politie-Nederland-150Het wordt steeds opvallender dat door de politie steeds meer met 2 maten wordt gemeten. Wat voor de burger geldt is niet van toepassing op politie, dat is al veel langer duidelijk. Van een voorbeeld-rol is allang geen sprake meer. Maar er zijn van die momenten dat het de werkelijk de pan uit rijst. Dat zelfs de kopstukken zichzelf belachelijk maken met hun uitspraken:

GerardBouwman

Als in de landelijke pers de kritiek oploopt worden de kopstukken ingezet om het tij te keren. Korpschef Bouwman antwoordt op nationale TV dat hij het betreurt dat telkens de fouten worden uitgelicht en dat niemand het heeft over alle goede dingen die de politie doet. Naar mijn bescheiden mening is dat het grootste KUL-argument dat er kan bestaan.

CJIBStel je even voor dat ik door het rood rij en een bon krijg van 230 euro. Vervolgens schrijf ik een brief naar de justitie en maak bezwaar. Ik wijs de Officier erop dat ik het betreur dat men alleen over 1 keer rood valt terwijl ik wel 5000 keer door het groen ben gereden. Laten we het daar eens over hebben. Hoeveel kans van slagen zou mijn bezwaar hebben?

VROUWE JUSTITIA-ROTTERDAMOf ik laat het voorkomen bij de rechter: “Edelachtbare, waarom hebben we het hier over één overtredinkje terwijl ik duizenden keren wel netjes door groen rij?“. Ik ben bang dat de kantonrechter me uitlacht. Maar de hoogste baas van de politie gebruikt dit argument met een stalen gezicht en komt er mee weg. Er is niemand die hierop commentaar maakt en niemand die hem uitlacht of corrigeert.

Nu komt de politie met een nieuw begrip: “etnisch profileren“. Inschatten en beoordelen op afkomst, in simpel Nederlands. Dat is pure discriminatie! Maar het klinkt wel een stuk vriendelijker. De politie verzint “nieuwe” woorden voor een oud strafbaar feit en verwacht dan maar weer dat de burger het slikt.

AmnestyInternationalDe mensenrechten-organisatie Amnesty International is er zeer duidelijk over: ETNISCH PROFILEREN = DISCRIMINATIE. De begrippen zijn, wat mij betreft, gewoon SYNONIEM!

NOSBijna twee op de drie Nederlanders vinden etnisch profileren acceptabel in de strijd tegen misdaad. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 64 procent van de ondervraagden het toelaatbaar vindt dat de politie mensen op basis van hun huidskleur of etnische afkomst controleert, zonder dat daar aanwijsbare redenen voor zijn.” aldus de site van de NOS. Is dit een leugen of is Nederland massaal gek geworden?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.