Leger tegen eigen volk

AanhoudingEen oude uitdrukking die een oude vriend altijd op zijn lippen had: Leger tegen eigen volk. Hij bedoelde hiermee de politie en de wijze waarop deze optreden. Een voorbeeld: Een burger steelt een rolletje drop bij de Albert Heijn. Het personeel van de AH behoeft slechts de politie te bellen en deze komen opdraven, houden de dief aan en geven de zaak door aan het OM voor vervolging. Iedere burger zal zeggen: “zo hoort het ook.“.

politieNu werkt dezelfde burger bij de Albert Heijn (aan de kassa) en aan het einde van de maand bemerkt hij/zij dat er 200 euro te weinig betaald is door het concern. Deze burger gaat direct naar de politie om aangifte te doen van diefstal want dat is het: pure diefstal. De politie stuurt de burger weg want hier kunnen ze niets aan doen. Dit is een “civielrechtelijke zaak” en je moet een advocaat inschakelen om dit, met tussenkomst van de rechter, te vorderen. De kosten die je hiermee moet maken overschrijden vrijwel altijd de baten dus dat heeft erg weinig zin.

PolitieMetMitrailleurBovenstaande voorbeelden zijn reëel. Dit is de harde werkelijkheid. Burger steelt van concern: aanpakken! Concern steelt van burger: zoek het maar uit. Gelegitimeerde misdaad. Als je er goed over nadenkt zijn er nog vele voorbeelden. Dit is niets vreemds. Onze wetgeving is zo ingericht. De richtlijnen van politie en OM zijn duidelijk. De politie is er om de “rijken” te beschermen tegen het (arme) volk. Hoe armer je bent, hoe harder je wordt aangepakt.

Een “vermeende drugsdealer” wordt gepakt met 6,8 gram cocaïne en géén geld. Politie valt binnen, timmert het huis dicht, het voorarrest wordt 2 keer verlengd met 90 dagen en uiteindelijk eist het OM 30 maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Dirk_ScheringaDirk Scheringa licht duizenden mensen op en is (mede) verantwoordelijk voor de ongelooflijke misstanden in de financiële wereld. Duizenden mensen zijn benadeeld (lees: bestolen) door hem en in het ongeluk gestort. Bij mijn weten is hij nimmer vervolgd. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat hij voormalig politie-agent is? Na het debacle geeft hij lezingen en wordt zelfs voor enige tijd politicus totdat de partij hem royeert wegens het niet betalen van contributie en het ontbreken van enige inhoudelijke bijdrage aan de partij (bron Wikipedia)JOH, verrassend!

Leger tegen eigen volk en we staan pas aan het begin …

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.