Roken is gevaarlijker dan alcohol en harddrugs?

De pijlen worden weer op roken gericht, dit keer door een strafrechtadvocaat. De staatsomroep NPO neemt dat dankbaar mee als onderwerp. Het past tenslotte in het straatje van onze overheid en (weer) een forse prijsverhoging zal wel op de loer liggen. Dit keer hoeven ze het niet eens zelf te beweren.

Maar het heeft al een valse start: ze doet het voor een vriendin:  Anne Marie van Veen, 42 jaar en moeder van 4 kinderen. We vergeten weer 1 ding erbij te vermelden namelijk het wetenschappelijk bewijs dat haar longkanker veroorzaakt is door roken! Kan ook niet want dat wetenschappelijk bewijs is er niet (Roken veroorzaakt geen longkanker), nog steeds niet. Onderzoeken die aantonen dat er juist géén verband is worden doodgezwegen. De leugen blijft ronddolen en iedereen roeptoetert inmiddels mee met diverse instanties en overheid.

Maar deze dame gaat nog verder: roken is een groter probleem als alcohol en harddrugs. Ik vraag me oprecht af onder welke steen deze mevrouw leeft. In ieder geval ver weg van de junkies die vrijwel elke binnenstad van Nederland belasten met allerlei problemen. Ze is wellicht nog nooit in de auto gestapt en geconstateerd dat de radio en alles wat enigszins iets waard is verdwenen zijn. Ik durf met aardige stelligheid te beweren dat dit niet gedaan is door een “junkie” die zijn dagelijkse sigaretje moet hebben.

Maar het is ook erger als alcohol? Gaan we dan niet heel snel om alle sociale problemen heen die alcohol veroorzaakt? Totaal ontwrichte gezinnen, mishandeling (in de kroeg), verkeersdoden, etc, etc, etc. Nee, ROKEN is volksvijand nummer 1, zo moet het tenminste lijken.

De meest belachelijke reden is nog wel dat roken ons allemaal GELD kost. Niet alleen brengt roken een aardige cent RECHTSTREEKS in het laatje van de overheid maar, als er ook maar een klein beetje waar zou zijn omtrent de sterfte door roken, zou dat toch ook de overheid en ons allemaal een boel geld besparen aan uitkeringen; of redeneer ik dan te kort door de bocht? In Tsjechië is daar eens een uitgebreid onderzoek naar gedaan maar dat onderzoek kan ik niet meer vinden, helaas.

De “zorgkosten” is eveneens een lachwekkend argument. Zoals algemeen bekend: “Tachtig procent van de zorgkosten maak je in het laatste half jaar van je leven“. Het maakt erg weinig uit of je om het leven komt door kanker, diabetes, hartfalen, verveling of gewoon omdat je totaal versleten bent. De “zorg” slaat daar nog een slaatje uit door het zo lang mogelijk te rekken. Roken heeft daar totaal geen invloed op.

Maar het NEPNIEUWS viert hoogtij dezer dagen. Je moet er alleen heel goed over nadenken waar dat nepnieuws vandaan komt. Wie zich het meest schuldig maakt aan het verspreiden van totale onzin. En vooral wie er het meeste baat bij heeft. Een beroemde uitspraak uit een film: “Who benefited? Who has the power to cover it up? Who?“. Dat is wellicht ook in deze kwestie de vraag die je jezelf moet stellen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.