Sporen leiden naar Oekraine

Op 28 september vorig jaar melde ik al dat, naar alle waarschijnlijkheid, de sabotage van de Nordstream pijpleiding door de VS was uitgevoerd. Niet alleen pure deductie leiden tot die conclusie maar zeker het dreigement van Biden eerder dat jaar. Op 8 februari jl, 1 jaar na het dreigement van Joe Biden, kwam Seymour Hersch met het complete verhaal.

De wie, hoe, waarom, en wanneer werden pijnlijk duidelijk in zijn uitgebreide onderzoek. Toch werd dit verslag nagenoeg genegeerd door de MSM en er werden zelfs vraagtekens gesteld bij de reputatie van Seymour Hersch, een tot dan toe wereldberoemde en gerenommeerde onderzoeksjournalist. In sommige bronnen was het zelfs pure karaktermoord. Ondanks de logica van zijn onderzoek en zijn bronnen kwam er geen antwoord van de Verenigde Staten of de NATO.

Gisteren volgde plotsklaps dubbele berichtgeving in de Main Stream Media. In de New York Times een bericht “afkomstig van de Amerikaanse Inlichtingen Dienst“. Nagenoeg hetzelfde bericht duikt ook op in de Duitse pers. Dit keer komt het van een compleet onafhankelijk onderzoek. Beide onderzoeken hebben niets met elkaar te maken en komen tot dezelfde conclusie: een “pro-Oekraïnse groep” zou verantwoordelijk zijn. Alle Media berichten erover en hier en daar wordt er zelfs gesproken over 6 Oekraïners, waaronder 2 duikers, met een eigen boot. Het lijkt meer en meer op een stripverhaal.

Toch vinden wij wat hoopvolle gelijkenissen tussen de nu gepubliceerde verhalen en het uitgebreide verhaal van Seymour Hersch, tenminste als je de NAVO een “pro-Oekraïnse groep” mag noemen 🙂

Hoe maf moet het verhaaltje nog worden? Is er werkelijk iemand die deze berichtgeving nog enigszins serieus neemt? Ik kan het me niet voorstellen.

Er is één positieve kant aan dit verhaal: De VS is dus blijkbaar bereid Oekraïne onder de bus te gooien als het gaat om het “beschermen” van hun operaties. Dan kunnen we tenminste concluderen dat ze dit niet gedaan hebben uit solidariteit met de Oekraïne en dan blijft slechts eigenbelang over.

Tenslotte:

Nog meer vraagtekens worden vanochtend opgeroepen door de Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius. Hij zegt dat de aanval op de Nord Stream ook bedoeld kan zijn om Oekraïne de schuld in de schoenen te schuiven, een zogenoemde ‘false-flag operation‘. Aanwijzingen daarvoor zijn er niet, maar Duitsland wil alle scenario’s open houden. 

False flag? Werkelijk? Door Rusland? Om Oekraïne te belasteren? Wonderlijk. Maar ook hier moet je het positieve van zien: Als er rekening gehouden wordt met een “false flag” dan is het maar een heel klein stapje naar het verhaal van Seymour Hersch: Een false flag van de VS i.s.m. de NAVO.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , . Bookmark de permalink.