Simpele formatie

Nederland heeft gekozen. Tenminste als we de exit polls mogen geloven. Waar de scholieren nog in meerderheid voor PVV en FVD kozen heeft de demonisatie bij de volwassenen gewerkt. We zullen het met Baudet, Jansen en van Meijeren moeten doen in de Kamer, ben ik bang.

Agenda 2030 zal geen vertraging oplopen. De formatie zal simpel worden. Nederland heeft gekozen voor een klassiek VVD/CDA Kabinet maar realiseert zich dat nog niet. Zou Wilders Premier worden? Ik verwacht het eerlijk gezegd niet. Hij blijft toch de ge(dood)verfde dissident. Hij is happy in de Kamer. Het is zelfs nog mogelijk dat hij (wederom) een gedoog-Kabinet toelaat. Dat zou precies in het straatje van de VVD passen en dat zal ook Wilders niet echt ongelukkig maken. Gaat BBB meedoen? Die zijn niet nodig voor de plannen en zouden alleen maar roet in het eten kunnen gooien.

Dit alles zet zelfs de deur open voor de eerste vrouwelijke Premier… Pikant detail: Dat zou ook de eerste Premier worden met een dubbele nationaliteit. De ironie is dat juist op migratie het vorige Kabinet gevallen is en wellicht zette Wilders wel daarom zijn anti-islam idee├źn overboord.

Tot zover strategisch kiezen ­čÖé ­čÖé

Pieter zal zijn “oude” partij erbij halen voor wat meer gewicht in de Kabinetsvergaderingen. Zijn stemgedrag is sowieso exact hetzelfde als het CDA. Ik denk ook dat een hereniging (fusie) in de toekomst niet uit te sluiten is. Omtzigt is een CDA’er in hart en nieren en hij heeft zijn gram gehaald.

Dus verwacht ik niet dat de formatie lang gaat duren. De corona-evaluatie gaat verder op de lange baan en Agenda 2030 gaat op dezelfde voet verder. Daar hebben ze Timmermans helemaal niet bij nodig. Sterker: Met deze bezetting gaan de “groene” plannen alleen maar makkelijker door de kamer want alle linkse partijen gaan daar in mee.

En Klaus keek en zag dat het goed was …

Nederland heeft zijn gat gegraven. Ga er maar in liggen …

Blijf kritisch en blijf nadenken.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.