Vertrouwelijk, lekken, intern stuk. Wie lekt er?

Steeds mee komt het in de pers terug: vertrouwelijk stuk gelekt, Interne correspondentie openbaar gemaakt, enz, enz. Maar is het niet vaak de opsteller die het stuk gewoon uit eigenbelang lekt met de mogelijkheid van ontkenning?

Een paar dagen geleden tikte ik in Google gewoon een paar trefwoorden in: “Hells Angels Satudarah Demons”. Ik was verbaasd met het resultaat:

Een link naar een PDF-file op de Politie website. Als ik door klik opent zich een 139 paginas stuk geschreven door de KLPD – Dienst Nationale Recherche.  De Politie zelf noemt het in de inleiding een “kennisdocument”.

Ik heb zelden een stuk gelezen zo boordevol onzin. Mijnsinziens ook een heleboel wat je niet verwacht van de Politie omtrent kennisoverdracht.  Hoe kan men blijven beweren dat mensen schuldig zijn aan moord als de rechtbank deze mensen heeft vrijgesproken?

Heel veel uit dit document komt uit het buitenland. Je moet je werkelijk afvragen of het enige toepasselijkheid heeft met de situatie in Nederland.

Tenslotte staan er een aantal conclusies in die zelfs mij verbaasden:

– Elke Full Color MC in Nederland is crimineel.

– Je moet wel crimineel zijn anders kun je de levensstijl niet betalen.

– Het kan echter niet bewezen worden door de “omerta” (een verwijzing naar de maffia) oftewel zwijgplicht van leden.

Nadat ik het stuk gelezen had zei een kennis van me: “Dat is nog niks. Ik heb de hand weten te leggen op een aflevering van Blauw, het Politievakblad. Hebben?”. Natuurlijk wil ik dat hebben en lezen. Ik besluit dan ook met een citaat uit die “Blauw”:

De vraag is echter of er in Nederland wel onschuldige 1%-MC’s bestaan. De Full colour members lijken zich veelvuldig individueel en in groepsverband schuldig te maken aan zware criminaliteit, variërend van afpersing, tot drugshandel en moord en doodslag. Zaken waarvoor ze door een gewelddadig afgedwongen zwijgplicht onderling en intimidatie van getuigen en slachtoffers zelden of nooit worden veroordeeld.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.