Brownies & downieS

Na een bewogen week en emoties vanwege overwinning maar ook zeker het verlies moet je weer over tot de orde van de dag. Dus werken want, in tegenstelling tot wat ons aller Ivo over ons beweerd, moet ik nog gewoon elke dag werken om brood op de plank te brengen. En 2 halve dagen in de Rechtbank betekent dat ik gewoon werk in moet halen.

Ook moet ik de batterijen opladen want het kost energie. Mijn meisje, die tegelijkertijd mijn vrouw, secretaresse, koffiejuf, boekhouder en nog veel meer is, stelde voor om vandaag buiten de deur te lunchen. Prima idee! Ze vervolgde: laten we eens naar Brownies & downieS gaan; lijkt me leuk.

BrowniesendownieSZo gezegd, zo gedaan en 10 minuten later zaten we aan tafel op de markt in Helmond. Voor wie hier nog nooit van gehoord heeft: bij Brownies & downieS zijn alle medewerkers, op een tweetal begeleiders na, geestelijk gehandicapt. Een Stralend en onmiskenbaar “mongooltje” heette ons direct bij de deur al welkom; of moet ik “down-syndroom” zeggen? Nee, waarom ook? Het is zeker niet beledigend bedoelt.

We mochten gaan zitten waar we wilde šŸ™‚ Het was dan ook niet echt druk maar toch voldoende mensen aanwezig om sfeer te creĆ«ren. Direct werd gevraagd wat we wilden drinken; ik ben nog nooit zo snel geholpen in de horeca! Melk en een verse jus. Dat stond ook in 3 minuten voor onze neus, compleet met brede glimlach. GEWELDIG!

BenDbeenhamWe kozen vervolgens voor een broodje asperge (met beenham). Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Ook dat stond in no-time voor onze neus, gebracht door 2 medewerkers die er duidelijk vreselijk veel plezier in hadden.

Tegenover ons was een meisje bezig met aanvullen. Vol overgave en bijna korreltje voor korreltje ging de thee vanuit de grote zak met een eetlepel in een leuk klein potje. Het ging niet snel maar niet Ć©Ć©n korreltje werd gemorst. En ze deed het met zoveel overgave en plezier dat ik er vrolijk van werd.

Ik heb vreselijk genoten van mijn broodje. Het was lekker en verrassend. Lekkere ham, prima asperges en een apart sausje. Maar veel meer nog dan dat heb ik genoten van de medewerkers. Zo vriendelijk, dankbaar en vooral met zoveel plezier werd er hier gewerkt. Mijn batterijen waren weer opgeladen toen ik het pand verliet.

Ik stel voor dat alle horeca-medewerkers een weekje hier in de leer gaan!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.