Veteranendag

Minister2Gisteren zat er even doorheen. Een rechter die ons belang niet belangrijk genoeg vind om een voorlopige voorziening uit te spreken. Hoe onvermoeibaar ik af en toe lijk, deze keer zat ik er echt doorheen. Ik wilde niet naar de Veteranendag. Had geen behoefte aan onze politici. Even niks.

Vanmorgen belde mijn broeder me: “Joseph, je moet komen. Alle motorrijders maken een statement. Je moet komen”.

SchipperIk reed recht naar het Malieveld. Niet eerst naar de parkeerplaats Knorrestein waar we normaal allemaal verzamelen. Alle motorrijders hadden dat gedaan. Alleen Henk de Schipper, de voorzitter van de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders, was op Knorrestein. Samen met de 12 man politiebegeleiding kwam hij alleen naar het Malieveld. Een voor allen, allen voor een. Alle motorrijders vormden een erehaag en de Schipper werd met luid applaus ontvangen. Al deze motorrijders hadden unaniem besloten als de Veterans MC niet mee mogen rijden naar het Malieveld, dan rijden wij ook niet. Ik kreeg hier kippevel van. Fantastisch! Ik was blij dat ik gekomen was. Ook het defilé werd zo aangepakt. Prachtig.

Toch wilde ik ook een statement maken. Ik zag een stand van de KNGF. Ik moest denken hoe blind onze leiders hier in Nederland zijn en een idee was geboren. Ik kocht een leuk klein KNGF hondje en wachte op mijn kans.

Minister1Minister Hennis-Plasschaert kwam voorbij en ik stapte met het hondje en een Support-T-shirt van onze club op haar af: “Minister, mag ik u een hand geven?“. Ze antwoorde vriendelijk lachend: “” Ja natuurlijk mag dat.“. Ik vervolgde: “Ik stem al ruim 30 jaar VVD en vorig jaar heeft u me per E-mail beloofd dat uw partij niet alle motorrijders op de korrel heeft. Alleen de criminelen onder hen. Ik vind dat de politiek even helemaal de weg kwijt is en daarom wil ik u dit blinden geleide hondje geven. Wellicht dat die u weer op het juiste spoor kan zetten. Ik heb er ook een T-shirt van onze club bij gedaan zodat u vanavond nog weet van wie u dit gekregen heeft.“.

<klik op de foto voor het filmpje>

Ze bedankte me vriendelijk en gaf me nog een hand. Missie geslaagd.

Mijn Veteranendag is nog goed gekomen. Bedankt aan alle motorrijders voor jullie support! Ik was diep geroerd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.