OMG

OMGSins een paar weken is de overheid afgestapt van de betitteling “1% MC”. Dat was te verwachten want het begrip 1% heeft een heel andere lading als de betekenis die de overheid er aan geeft. Men refereerde nog altijd aan de AMA naar aanleiding van de gebeurtenissen in Hollister in 1948. De AMA noemde 99% “Law Abiding Citizens” en dus leeft, volgens Ivo Opstelten, die ene procent NIET volgens de wet. Leuk bedacht maar insiders weten dat 1% veel meer betekent ( 1% ). Ook de letterlijke vertaling van “Law Abiding Citizens” doet het begrip geen eer aan. In het engels heeft het veel meer de lading van een “grijze muis”.

Nu heeft men het over OMG’s oftewel Outlaw Motorcycle Gangs. Tja, van orginaliteit kunnen we Opstelten niet beschuldigen. De term is overgenomen van de Amerikaanse overheid en / of de opsporingsinstanties aldaar.

Maar, wat Ivo kan kunnen wij natuurlijk ook. De wijze waarop hij onze geuzennaam 1% heeft gecriminaliseerd is doodordinaire propaganda. Ongehinderd door enige kennis van de materie roeptoetert (leuk woord Arie) hij de standpunten en rapporten uit de VS in Nederland. De naam die er daar aan wordt gegeven, OMG, neemt ie dan maar even mee.

Maar OMG betekent vanaf nu Oprecht, Moedig en Getrouw! Vanaf vandaag geven we er de betekenis aan die men verdient.

Oprecht zoals in: ik zet je geen achterbaks mes in je rug als je me belazerd. Je kan gewoon een stomp op je neus krijgen. Ik schuif de verantwoordelijkheid niet laf van me af maar neem die. Geen handtekening, contract van 14 pagina’s of notaris is nodig; als ik je een hand geef dan houd ik me daar aan.

Moedig als in: ik ga geen probleem uit de weg maar pak het aan. Ik roep niet “tja, wat doe je eraan” als er onrecht op mijn pad komt maar verzet me ertegen. Ik kruip niet bang in een hoekje als de iemand me bedreigd, ook niet als de overheid dat doet. Ik bescherm mijn familie tegen alle gevaar en onrecht.

Getrouw als in: ik blijf mijn standpunten getrouw. Ik blijf loyaal aan mijn familie, hoe slecht het er ook voor staat. Ik laat mijn broeder niet barsten als hij een misstapje maakt. Als je mijn familie aanvalt dan val je mij persoonlijk aan.

Eens kijken of we aan OMG een andere lading kunnen geven als iedereen mee ROEPTOETERT!

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's met de tags , , , , . Bookmark de permalink.