Black Sheep en Veterans eisen stop beschadiging.

BAARN (ANP) – De motorclubs Black Sheep en Veterans eisen van de overheid en van justitie en politie in het bijzonder, dat ze stoppen met het ‘ongefundeerd’ bestempelen van de clubs als ‘crimineel’. Leden van de Veterans zijn (oud-)militairen die allemaal in het buitenland hebben gediend.

michael_rupertiDe clubs willen dat er wordt gestopt met het veroorzaken van imagoschade. ,,Vanaf nu worden alle juridische procedures ingezet om dit tegen te gaan’’, benadrukt hun advocaat Michael Ruperti. Beiden motorclubs hebben inmiddels onafhankelijk van elkaar een aantal juridische acties in gang gezet.

Ze onderstrepen dat ze niet crimineel zijn. Ze zeggen zich ,,verre te houden’’ van criminele activiteiten. Politie, justitie en ook de maandag opgestapte Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben beide motorclubs wel hiervan openlijk beschuldigd. ,,Uitlatingen en berichtgeving hierover van de overheid ontberen elke feitelijke en juridische grondslag’’, stelt Ruperti. ,,Door het moedwillig stigmatiseren zijn hun eer en goede naam onherstelbaar beschadigd.’’

De Black Sheep hebben maandag de Tweede Kamer verzocht opdracht te geven om de toen nog minister Opstelten te vervolgen voor laster en smaad. De Veterans deden dat vorig jaar mei al. De Hoge Raad buigt zich hier naar verwachting in mei over. Het opstappen van Opstelten brengt daar volgens Ruperti geen verandering in.

Verder sommeert Black Sheep de ministers van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie om hun club niet meer te bestempelen als Outlaw Motorcycle Gang. Daarmee mag de landelijke aanpak van deze gangs zich niet meer tegen de Black Sheep richten, aldus Ruperti. BlackSheepEdeVerder heeft de club vorige maand aangifte tegen de politie gedaan voor laster en smaad. Dit omdat de politie volgens Ruperti na een onterechte inval in het clubhuis, een bericht op hun website publiceerde dat leden van de Black Sheep op grote schaal betrokken waren bij criminele activiteiten, onder meer op het gebied van wapens en drugs. Ook is tegen politie en justitie een klacht ingediend voor de ‘onterecht inval’ in het clubhuis in Ede.

Het originele persbericht is HIER te vinden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.