De barmhartige PSV-Supporter

PSV-1Het speelde zich af op de dinsdag maar Studio Voetbal heeft het er nog over op zondag-avond. En waar hebben we het nou werkelijk over? PSV-Supporters drinken een biertje voorafgaand aan het duel in Madrid. De mannen hebben geld bij en dat trekt bedelaars. Bedelaars die hen aanspreken met slechts één doel: GELD.

Sommigen geven geld. Sommigen gooien geld en de bedelaars vliegen over de grond om het te bemachtigen. Het is duidelijk dat deze bedelaars zich verlagen tot een niveau wat niet wenselijk is. De achtergronden daarvan? Daar wordt niet over gepraat. Dat er daar in de hoofdstad van Spanje mensen blijkbaar moeten bedelen om te overleven is niet te wijten aan PSV-Supporters. Dat is te wijten aan politici en zakkenvullers.

GeldDeze kerels geven hun (wissel)geld weg; of ze gooien het weg maar dat vind ik niet relevant. De bedelaars zijn er duidelijk blij mee.

Maar ja, de politici en media zijn hier duidelijk niet blij mee. Dat had ik ook wel verwacht. Hoe halen die vervelende supporters het in hun hoofd om dat geld aan iemand anders te geven. Dat geld hadden ze ook aan politici en media kunnen geven. Wellicht vinden deze laatste dat dit geld aan hen gegeven had moeten worden. We geven tenslotte al meer als 70% van iedere verdiende euro aan de overheid. De rest mag naar media zoals ik vandaag 7,95 moest betalen om één wedstrijd te mogen bekijken. En dan krijg ik nog reclame voor mijn neus ook. 7,95 EXTRA wel te verstaan, bovenop mijn Ziggo-bijdrage van 80 euro p/mnd en het belastinggeld dat al naar de publieke omroepen gaat. 7,95 extra om in mijn eigen huiskamer op mijn eigen TV een VOETBALWEDSTRIJD te mogen kijken. 20 jaar geleden had je daar een kaartje voor in het stadion…

BelastingIk denk dat de frustratie bij politici en media vooral is ontstaan omdat ze geconstateerd hebben dat deze kerels nog geld over hebben na loonbelasting, btw, accijnzen, wegenbelasting, toeristenbelasting, seizoenskaart, Ziggo-abonnement, eredivisie van Fox, etc, etc. Ze realiseerden zich wellicht dat ze niet het onderste uit de kan hebben.

Ik vond de PSV’ers barmhartig PUNT

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.