Andere landen vergelijken

De bang-maak-media blijft bezig. Kijk eens naar India, kijk eens naar Brazillië. Nou, dat heb ik gedaan. De cijfers uit India zijn maar een fractie van de cijfers hier. Brazillië is redelijk vergelijkbaar, over de afgelopen 2 griepseizoenen. Wat rest is, zoals NineForNews en Artsen voor Vrijheid het noemen, smerige propaganda. Maar beide landen zijn ook gegrepen door de “test-cultuur”. Testen, testen, testen en nog eens testen. En de aanwijzing van de WHO is: “als iemand binnen een paar weken vóór overlijden positief is getest dan komt er COVID-19 op de overlijdensakte” ongeacht onderliggend lijden en/of voor de hand liggende doodsoorzaak. Zo wordt er naar schatting meer dan 90% van de “corona-doden” niet terecht meegenomen in de cijfers. Maar we blijven de cijfers horen, elke dag, bijna elk uur.

Ik heb eens ergens anders over de grens gekeken: Taiwan. 23,5 miljoen inwoners dus een beetje meer als Nederland:

WAT? Zo weinig? Klopt dat wel? JA DAT KLOPT! Waarom kijken we niet allemaal naar Taiwan? Die snappen blijkbaar iets wat wij niet snappen.

Of Thailand; 69 miljoen inwoners:

Thailand is gewoon “normaal” blijven doen. Geen rare maatregelen; geen schrikreacties; geen onzinnige tests; geen wijzigingen in het medisch beleid; geen hype in de media. Gewoon normaal doen. Als daar een patiënt binnenkomt met griep-achtige klachten, dan wordt die behandeld zoals ze al jaren doen. Alleen ter diagnose en bij een duidelijk ziektebeeld wordt een PCR-test gedaan, precies zoals die bedoeld is. Geen gezonde mensen testen. Totale onzin. 832 overleden AAN corona en niet MET corona.

Is dat dus de remedie? Gewoon doen wat we altijd gedaan hebben? Back to 2019? Terug naar BC (Before Corona)?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.