Sociaal Krediet Systeem

Eigenlijk weten we het al een tijdje. We gaan naar een totaal andere wereld. Alles wijst erop. The Great Reset, Agenda 2030, zeg maar gerust The New World Order. Corona en zelfs “Climate Change” zijn slechts de vehikels die het mogelijk moeten maken. Maar er zijn nog veel meer vehikels; denk maar aan stikstof, cyberaanval, terrorisme, etc, etc. We zitten in zoveel crises dat je van een crisis crisis zou kunnen spreken (dankjewel Robert). Het is aan jou om te geloven in al die crises of om er doorheen te prikken. In mijn optiek is er sprake van een politieke crisis en een media-crisis; niet meer.

Over die doelen die “men” nastreeft was er vandaag groot nieuws. Al langer zien we de overeenkomst tussen ons digitaal corona-paspoort en de QR-code en het Chinese Social Credit System. Zelfs de code van de app vertoont verbazend veel overeenkomsten (volgens hackers en IT-deskundigen). Terecht komt de vraag naar boven: wil onze overheid ook een Sociaal Krediet Systeem naar Chinees voorbeeld? De FVD ging nog een stapje verder: ze vroeg de Tweede Kamer een motie aan te nemen dat we nooit of te nimmer een Sociaal Krediet Systeem naar Chinees voorbeeld zullen krijgen. Op de man/vrouw af een logische vraag: Moeten we hier ons zorgen over maken?

Het antwoord van de kamer was duidelijk maar tevens onthutsend: motie afgewezen. Met andere woorden: Dat gaan we niet uitsluiten. En als de kamer dat zegt kun je er vanuit gaan dat de plannen al klaar liggen, naar mijn bescheiden mening.

Als je het mij vraagt zijn de eerste stappen al genomen. Denk maar aan dit artikel, op de website van onze eigen overheid: QR-code gaat burgerservicenummer vervangen op paspoort en id-kaart.

Nee, ik ben geen fan van de FVD. Hooguit heb ik een groot respect voor Gideon van Meijeren. Maar de motie en de stemming spreken voor zich. Nog iemand enige twijfels?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , . Bookmark de permalink.