Zakkenvullers voor eigen belang

Normaal vind ik de bijdragen van Café Weltschmerz goed, inspirerend en werkelijk een bijdrage. Vandaag heb ik me kapot lopen ergeren. 3 zogenaamde BN’ers die even wat kwamen vertellen over corona en dat ze er toch echt wel moeite mee hadden. Even doen ze zichzelf voor als mensen met een prima kompas en strijders voor onze gerechtigheid. Ik zie dat totaal anders:

Allereerst dj Jean. Een plaatjesdraaier die zich een “artiest” durft te noemen. Overigens is deze kerel multimiljonair. Zijn carrière zat echter al even vóór de corona-hoax in het slop. Quote melde in 2017 al dat zijn penthouse te koop staat (4,5 ton winst) en zijn Ferrari werd verruild voor een dikke BMW; de arme ziel. Bij Café Weltschmerz krikt hij zijn image even op tot wereldverbeteraar maar valt al snel door de mand. Hij geeft net zo af op wappies als Hugo de Jonge zelf en wil eigenlijk niet praten over alle “complot theorieën” en andere zaken die niet in zijn belang zijn. Alleen over de buitenproportionele corona maatregelen heeft ie iets te melden en die moeten maar zo snel mogelijk tot het verleden behoren want dan kan hij weer verder met zakken vullen. BAH!

Dan naar Dorien Duinker: Deze voormalige Playmate is helaas inmiddels een stuk minder aantrekkelijk maar dat is smaak (voor mijn rekening). Ze noemt zich actrice en dat zal te maken hebben met een paar bijrollen in Nederlandse producties. Voornamelijk presenteerde ze zich in TV-shows, het liefst als VIP. In 2015 was Duinker te zien in het RTL 5 programma Shopping Queens VIPS, ze eindigde op de laatste plek. In 2018 was Duinker te zien als verleidster in het televisieprogramma Temptation Island VIPS van Videoland. Maximaal een zelfverklaarde VIP status uitmelken dus. Inmiddels is ze, naar verluid, verloofd met Willem Engel (Deze laatste is echter wel een van mijn persoonlijke helden). Vol trots vertelt Dorien bij Café Weltschmerz hoe ze aanspraak maakt op de TOZO maar ondertussen toch stiekem naar Engeland reist om bij te beunen. Ik kan me niet echt aan de indruk onttrekken dat bij deze meid, net als bij dj Jean, alles om de muntjes draait.

Tenslotte onze uber-wappie Lange Frans. Al tijdenlang manifesteert Lange Frans zich als WAPPIE en is daar blijkbaar ook trots op. Toch gaat ie aan tafel zitten met een wappiehater die daar openlijk voor uit komt. Gemeenschappelijk belang? Hoewel ik Frans een tijd lang met belangstelling heb gevolgd viel hij dit jaar jammerlijk door de mand: Hij trad op terwijl er een QR-code verplicht was op dat evenement. Tja, het is heel makkelijk om je principieel voor te doen als de muntjes binnen stromen maar de principes gaan snel overboord als je weer muntjes ziet. Maar, erg zielig voor Frans, hij mag helaas niet met zijn eigen publiek een biertje drinken. Och arme Frans.

Aan Cafe Weltschmerz wil ik zeggen: ga vooral door met jullie informatieve tegengeluid. Ik ben een trouwe kijker en steek er heel vaak wat van op. Maar geef alsjeblief dit soort opportunistische golddiggers geen platform.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.