Dissidenten

Het woord dissident kennen we natuurlijk allemaal van het oude Oostblok. Of uit Noord-Korea, Rusland, Hongkong of China waar een repressief regiem mensen die een ander geluid laten horen oppakt, opsluit en monddood maakt met alle mogelijke middelen. Verschrikkelijk. Maar niet zoveel mensen weten dat we hier in Nederland momenteel ook vele dissidenten kennen. Sommige opgesloten, sommige op de vlucht; sommige wordt het betaalverkeer geblokkeerd waardoor het leven en mening verspreiden onmogelijk wordt gemaakt; weer anderen kijken de hele dag naar de deur wanneer de “sterke arm der wet” aanklopt; verspreiders van de vrije mening kunnen elk moment bezoek verwachten van handhavers.

Denk daarbij aan Willem Engel, Micha Kat, Wouter Raatgever, Joost Knevel, Bart van Well, Max van den Berg, Eline van ‘t Noordende (van Onrecht TV) en Janet Ossebaard (ValCabal) . Zelfs Flavio Pasquino en Robert Jensen worden gevolgd en/of belaagd door uitvoerders van onze overheid. Of je het nou eens bent met deze mensen of niet, ze hebben één ding gemeen: ze maken gebruik van ons grondrecht “vrijheid van meningsuiting” en het enkele oneens zijn met hun mening mag nimmer een reden zijn deze mensen op te pakken, in te sluiten, te beletten hun mening te geven of hun leven te bemoeilijken.

Vandaag bereikte me de noodkreet van Janet Ossebaard, de maakster van de prachtige Val van de Cabal reeks. Op de vlucht, in het buitenland, elke paar weken veranderen van omgeving, laptops zwaar beveiligd om uitvoerders van de “sleepwet” buiten te houden, zijn nu van hun financiële middelen afgesneden en zelfs hun PayPal account is geblokkeerd. Ik ga ze helpen, voor zover ik dat kan. Help jij mee?

Nederland 2022 … wie had ooit gedacht dat wij ooit dissidenten zouden kennen?

Blijf kritisch, blijf nadenken en FREE ENGEL!

Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.