Oekraïne: Wat is er echt aan de hand?

Oorlog in de Oekraïne. Rusland valt een “soevereine democratie” binnen. Dat is ongehoord en als je dat niet veroordeeld ben je in elk EU land een landverrader”, een “Putin liefhebber” en een gevaar voor de wereldvrede. Wapens worden door de VS, EU en NATO geleverd aan de Oekraïne, in grote getale. Maar waarom? Wat is er nou echt aan de hand?

Allereerst “democratie“: Daar lijkt het eigenlijk niet eens op. President Zelensky verbied 11 oppositie-partijen en een aantal zenders. Een van deze partijen heeft 43 zetels in het parlement, DEMOCRATISCH GEKOZEN? De zenders die overblijven moeten samenwerken van Zelensky om één geluid naar buiten te brengen. Dat heet propaganda, dat lijkt me duidelijk. Doet me erg denken aan hun buurland Rusland. We horen daar niets over in onze media. Zelfs DuckDuckGo lijkt het inmiddels te onderdrukken.

Is dan de reden dat Rusland niet democratisch (genoeg) is? Dan kijken we even naar Jemen: Saudi-Arabië vecht al een paar jaartjes in Jemen. Grootscheepse bombardementen en vele burger slachtoffers. De VS, Groot-Brittannië en de Verenigde Arabische Emiraten steunen de Saudi’s en vormen zelfs een “Internationale Coalitie“. Een beetje vreemd want zowel Saudi-Arabië als de Verenigde Arabische Emiraten zijn niet echt een toonbeeld van democratie. Dat kan het dan ook niet zijn, toch?

Misschien heeft Tucker Carlson van FOX news een verklaring:

Paar heel zinnige vragen en opmerkingen: Waarom mogen we de waarheid niet weten? Waarom schilderen Amerikaanse politici president Zelensky af als een toonbeeld van democratie en zelfs een held en voorbeeld? Waarom wordt er bewust gelogen? Tucker suggereert wat de reden wel eens zou kunnen zijn: Misschien verheerlijken deze politici Zelensky niet omdat die zo geweldig is voor de Oekraïnse bevolking maar omdat zij het liefst zo willen zijn en opereren. Dat is redelijk beangstigend, zou je kunnen zeggen, maar inmiddels weten we dat de westerse politici al een heel eind die richting opgeschoven zijn.

Waarom dan? Waarom moet de hele wereld achter de “VS-EU-NATO-Coalitie” staan en Rusland veroordelen? Wat zijn de belangen? Zou het iets te maken hebben met de belangen van de zoon van de president van de VS? Daar is vader al eens eerder in de bres gesprongen. Onder druk van “overheidssteun” werden de persoonlijke financiële belangen van Hunter Biden kracht bij gezet. Erg “democratisch”.

Of spelen de BioLabs in de Oekraïne een rol? Onlangs bleek dat de VS 26 tot 46 BioLabs heeft in Oekraïne (of belangen daarin). Van deze BioLabs wordt gesuggereerd dat het onderzoek van zodanige aard is dat het zelfs in China niet mocht.

Wat het ook moge zijn, het klopt voor geen meter. Het deugt niet. De VS is wederom bezig met belangenbehartiging van eigen mensen en sleurt de hele wereld mee. De EU en de NATO worden dankbaar gebruikt voor de belangen van Amerikanen. Zelfs de UN bezigt meer oorlogstaal dan de-escalerende uitlatingen.

Rusland, Wit-Rusland, Georgië en Oekraïne zijn allemaal even rot op het gebied van democratie, corruptie en propaganda. Waarom inmengen in, wat lijkt op, een binnenlandse en/of regionale aangelegenheid?

Maar is onze westerse wereld een haar beter? Verkiezingen lijken geregeld te zijn, er wordt één narratief verspreid in de media (propaganda) en tegenstanders worden opgesloten, geridiculiseerd en gedemoniseerd. Naar mijn mening is de westerse propaganda een reëel gevaar voor de wereldvrede. We hollen hard richting een grootscheeps internationaal conflict dat de gehele wereld wel eens kan treffen. En waarom?

Blijf kritisch, blijf nadenken en FREE ENGEL!

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.