Claudia de Breij

Vroeger had ik er altijd veel plezier in: De Oudejaarsconference. Ook dit jaar wilde ik het weer kijken maar helaas met minder plezier. Jawel hoor, ik vind Claudia best leuk maar een conference moet kritisch zijn. Op oudjaarsavond moeten niet alleen leuke zaken voorbij komen maar ook zeker de mindere zaken en de misstanden van het jaar horen de revue te passeren. Claudia liet het liggen. Bewust of onbewust? Ik heb geen idee. Ik krijg meer en meer de indruk dat de meeste mensen het narratief gewoon klakkeloos geloven en overnemen. Zo ook Claudia?

Jammer dat ze Baudet weer negatief moest vernoemen. Niet eens inhoudelijk want waarschijnlijk kon ze niets aanhalen wat werkelijk inhoudelijk negatief zou kunnen zijn. Dan maar over die “hersenloze volgelingen” van Thierry beginnen; dat straalt ook negatief op hem af. Nog even het Oekraïne-referendum aanhalen: Hoe krijg je dat zelfs negatief voor Baudet gedraaid? Maar ja, Oekraine wil toch vrede, toch? Heb je Zelensky nog inhoudelijk aangehoord laatstelijk? Wanneer heeft die een vredeswens uitgesproken? Ik geloof niet dat die vrede wil.

Uiteindelijk nog even een meeleef momentje met de jongeren. Psychische problemen, zelfmoord neigingen. Tja, valt ook niet mee, met de druk van de maatschappij, op werk, op school en CLIMATECHANGE. Geen woord echter over de, achteraf totaal onnodige, onmenselijke maatregelen tijdens een zogenaamde pandemie. Als je de mentale gezondheid van deze generatie bespreekt zonder de coronamaatregelen erbij te benoemen heb je evenveel boter op je hoofd als politici die oversterfte willen bespreken maar het niet over de prikken willen hebben.

Bewust of onbewust? Wellicht zullen we het nooit zeker weten. Maar Claudia oogt niet als het klassieke domme blondje. Ik verdenk haar van een behoorlijke intelligentie en dan is onbewust niet geloofwaardig. Wellicht is het nodig om je baantje te behouden in het huidige TV landschap.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.