STEM ZE WEG

Ik hoor de wijsneus alweer zeggen: “Die kunnen we nu niet weg stemmen“. Dat klopt feitelijk maar in de praktijk niet helemaal. Ondanks dat we op de Provinciale Staten stemmen bepaalt deze stemming de bezetting van de Eerste Kamer. Dus als we NIET op deze 4 partijen (VVD, D66, CDA, CU) stemmen raken zij hun meerderheid in de Eerste Kamer kwijt en wordt het een stuk moeilijker om wetten en dus hun plannen door te voeren.

Het belangrijkste is dus NIET op de coalitiepartijen stemmen maar op een andere partij. Welke? Dat maakt eigenlijk in de praktijk niet zoveel uit. Stem, wat mij betreft, gerust JA21, BBB, BVNL, PVV of Partij voor de Dieren. Het zal me jeuken. Maar hou dan wel hun stemgedrag in de Eerste Kamer de komende tijd in de gaten.

Want als de coalitie haar meerderheid kwijt raakt in de Eerste Kamer moeten ze naar andere partijen kijken. En daarvan kun JIJ leren: Kijk de komende 2 jaar goed wat die partijen stemmen in de Eerste Kamer; gaan ze mee met de coalitie of stemmen ze tegen. Dan weet je, in ieder geval, wat je over 2 jaar kunt stemmen

Wil je MIJN advies? Er is eigenlijk, in mijn ogen, maar één partij die fundamentele veranderingen wil; die korte metten wil maken met invloeden zoals EU, VN, WEF, NATO en WHO; die een heel ander beeld heeft van ons milieu en hoe daarmee om te gaan; die de onzin van de stikstof maatregelen onderkend; die werkelijk voor het behoud van onze boeren strijd; die een betaalbare energie-rekening boven onhaalbare en onlogische doelen stelt; die principieel TEGEN de proxyoorlog in Oekraïne is. Die de gevaren van het WEF en Klaus Schwab benoemt en aan de orde stelt.

Er is maar één partij die de schuldigen van de afgelopen jaren voor de rechter wil brengen, desnoods tribunalen.

Wil je werkelijk verandering? STEM Forum voor Democratie!

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , . Bookmark de permalink.