Propaganda NOS

Ik constateerde het al eerder: Ons publieke bestel (wat een afspiegeling moet zijn van onze bevolking) is een ordinair propagandakanaal geworden. Ik wordt er elke dag kwader om. Vanmorgen keek ik op YouTube en als éérste in de rij van keuzes verscheen “De radicalisering van Thierry Baudet“. In de comments lijken kijkers het gelukkig op hun waarde te schatten:

Wederom een mooi stuk FRAME-journalistiek. Het is zó overduidelijk.

En dat is het natuurlijk ook. Dit heeft niets meer te maken met neutraal informeren.

Blijkbaar, voor zover ik kan zien, is het nog niet uitgezonden op de NPO. Staat het geplanned voor vanavond? Ik heb geen idee. Het staat wel paginagroot op de homepage van Nieuwsuur. Op Youtube is het, zover ik nu kan zien, 2 uur geleden geplaatst dus ergens tussen 8 en 9? Als het me opvalt zijn er nog maar een paar honderd views. Waarom krijg ik deze dan VOORAAN in de suggesties? Wordt het ook nog eens behoorlijk “geplugged” door Youtube (Google)? Blijkbaar wel.

Als hier iets weer duidelijk blijkt is dat Thierry gelijk heeft: “Er is een complot gaande“. Allereerst is de timing natuurlijk weer perfect. Zaterdagmorgen, vóór de verkiezingen. Dit kan het hele weekend weer rondgaan. In de comments lees ik wel hoop:

Altijd leerzaam om te zien welke politieke kant erg veel moeite doet om andere partijen en met name personen binnen of aan het roer van die partijen, te demoniseren. Het is namelijk erg duidelijk zichtbaar.

Geweldige framing weer en wat een timing! Mevrouw Kaag zal wel trots zijn op jullie! Hup hup voor de npo-d66 coalitie 🇳🇱

Publieke omroepen hebben dus veel belang om Baudet onherstelbaar te beschadigen, door hem ongeloofwaardig af te beelden. Immers Baudet wil de publieke omroep uitschakelen als de publieke tak van de regering.

Ook bijzonder opvallend is dat men uitgebreid het verzet tegen de cojona-maatregelen zeer negatief neerzet. Dit terwijl inmiddels heel Nederland weet hoe we voor de gek gehouden zijn. Terwijl we ons inmiddels allemaal beseffen, hardop of stilzwijgend, dat deze maatregelen gestopt (of tenminste ON HOLD gezet) zijn juist dankzij de compleetdenkers, de WAPPIES en een partij als de FVD. We zijn deze kleine minderheid het een en ander verschuldigd.

Het is ook nooit zo duidelijk geweest. Één visie, één narratief; alles wat daarmee conflicteert moet worden geframed en gedemoniseerd.

En Klaus keek en zag dat het goed was

Ik kan alleen maar hopen dat Nederland blijft denken. Dat ze zien wat er werkelijk aan de hand is. Voor wat betreft Nieuwsuur, de NOS en de hele NPO sluit ik me aan bij de woorden van Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer:

U moet zich diep en diep schamen en uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.