De Intersive Cares liepen vol

Flavio stuurde me een appje over een interview wat hij heeft gepubliceerd. Tijs van den Brink is op pad gegaan om zijn, maar ook DE, verslaglegging in de media over corona te evalueren. Hij besteed er 2 uitzendingen aan bij de EO. Een NPO journalist en presentator bij Flavio in de studio. Ik moet zeggen, mijn interesse was gewekt. Zeker de intentie leek me prima. Tijs wil, volgens eigen zegge, kijken wat hij kan doen aan de kloof die is ontstaan in de bevolking. Vanuit een ogenschijnlijke gedachte van mededogen wil hij zijn steentje bijdragen.

Tot zover de propaganda. Want er is geen enkele intentie om de kloof enigszins te verkleinen wat duidelijk blijkt uit de wijze waarop deze meneer zich opstelt. De IC’s liepen vol. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak hij dit zegt; hij blijft dit zelfde argument roeptoeteren. Flavio merkt terecht op (zoals ik hier al meermaals gedaan heb) dat de IC’s al jaren overstroomden in het griepseizoen en dat, ondanks dit gegeven, de IC’s alleen maar afgeschaald werden. Van ruim 3500 naar een goeie 1000 in 2020. Zie artikelen 1, 2, 3 en 4.

Het is van meet af aan duidelijk dat deze heer van den Brink niet open staat voor andere meningen en inzichten. Hij verdedigd zichzelf met hand en tand. Oude en inmiddels achterhaalde propaganda wordt nog steeds door hem als “feiten” aangehaald. Het is duidelijk: ZIJN mening is FEIT en andere inzichten zijn complotten. Precies DAT ging er mis in de media, de afgelopen 3 jaren.

Zoals de “besmettingen” i.p.v. positieve PCR tests. Ook blijft hij als vanouds doordrammen over sterfgevallen terwijl er aantoonbaar niet noemenswaardig meer mensen gestorven zijn in 2020. Als (vermeend) journalist had hij ook gewoon even kunnen kijken naar de cijfers van het CBS. Op het moment dat het Kabinet in Nederland de maatregelen afkondigde hadden we te maken met een ondersterfte van 2497!

Flavio doet zijn werk goed: Waar Tijs aanhaalt dat hij toch ook Willem Engel heeft geïnterviewd pakt Flavio dit erbij: Van den Brink breekt Willem tot de grond toe af en laat hem nauwelijks uitpraten. Om te laten zien dat geen incident is haalt Flavio een interview van Tijs met Wybren van Haga erbij. Precies hetzelfde: Er wordt nooit serieus geluisterd. Haga zit er om door de mangel gehaald te worden door de NPO.

En dan komt wederom de absurde en onwerkelijke opmerking: Het is niet uit de hand gelopen dankzij de maatregelen. NERGENS is er ook maar één enkele aanwijzing dat de maatregelen geholpen hebben. Ze worden domweg niet geëvalueerd. Het begint er ook steeds meer op te lijken dat men helemaal niet wil evalueren. Dan zou de aap wel eens uit de mouw kunnen komen.

Uit de andere hoek komen steeds meer berichten over het tegendeel. Zoals deze week weer een studie:

Hogere incidentie van COVID-19 gevonden bij Consistente maskerdragers.

Flavio heeft de juiste intenties, altijd gehad. Maar deze Tijs van den Brink is alleen maar zijn eigen straatje aan het schoonvegen, getuige de slotopmerking van een mevrouw. Bah, bah en nog eens BAH! Werkelijk NUL zelfreinigend vermogen, laat staan zelfreflectie of spijt.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.