Eigen beveiliging moordend

Sorry maar ik moet echt even bijkomen van het lachen … Als jaren worden we bang gemaakt voor een “CYBERATTACK” en legio Big Tech bedrijven springen in het gecreëerde “gat in de markt“. Zo ook de firma CrowdStrike die zichzelf als WORLD CLASS INTELLIGENCE beschouwd.

CrowdStrike werkt actief samen met klanten die getroffen zijn door een defect dat is gevonden in een enkele inhoudsupdate voor Windows-hosts. Mac- en Linux-hosts worden niet beïnvloed. Dit is geen beveiligingsincident of cyberaanval. Het probleem is geïdentificeerd, geïsoleerd en er is een oplossing geïmplementeerd. We verwijzen klanten naar het ondersteuningsportaal voor de laatste updates en zullen volledige en continue updates op onze website blijven bieden. We raden organisaties verder aan ervoor te zorgen dat ze via officiële kanalen communiceren met vertegenwoordigers van CrowdStrike. Ons team is volledig gemobiliseerd om de veiligheid en stabiliteit van CrowdStrike-klanten te waarborgen.

Aldus de miljarden Big Tech Company. De media meld slechts dat het aandeel CrowdStrike gekelderd is, net zoals het aandeel MicroSchoft.

Het is de “sign of the times”. Een vaccinatie die meer kwaad doet dan de ziekte. Een President die door zijn eigen Secret Service wordt belaagd. Beveiligingssoftware dat het Operating System kapot maakt. De zogenaamde oplossing wordt het probleem.

Al met al, blij met Linux en OpenBSD. Die krijgen deze maand weer een extra donatie.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in ICT met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.