Back Online

Alweer bijna 7 jaar geleden maakte ik een begin met mijn blog. De domeinnaam die ik koos was mediavrijheid.nl maar ook vrijheidvanmedia.nl en vrijheidvanpers.nl werden geregistreerd. Op aanraden van de gerenomeerde bloggers van dat moment koos ik Pivot, een uitgebreid maar ondoorzichtig pakket.

Na enkele jaren verwaterde mijn fanatisme en het blog werd minder en minder gebruikt. Uiteindelijk was het slechts een bilboard van slechte oostblok-reclame waarvan ik maar niet vanaf leek te komen.

Op enig moment stopte ik zelfs en een aantal berichten verhuisde met de RSS-service naar Hyves. De domeinen heb ik echter altijd gehouden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in oktober 2011 pakte ik het idee op er nieuw leven in te blazen. Na wat rondneuzen bleek al snel dat WordPress de nieuwe methode was. Nadat ik er even over nagedacht had om er speciaal een (virtuele) server voor te installeren besloot ik, op aanraden van vrienden en familie, eens naar SoHosted te kijken.

Na een kijkje op hun site had ik sterk het gevoel “te mooi om waar te zijn”. Voor dat geld? Onmogelijk! Omdat ik vertrouwen heb in mijn broers en een aantal vrienden ben ik toch van start gegaan. Domein verhuist, fluitje van een cent. Binnen enkele minuten geregeld, on-line. Site aanmaken was nog simpeler. Perfecte omschrijving hoe Wordpres te activeren. Toch liep ik even vast: een bestandje leek niet op de server te staan en de zeer duidelijke procedure van de helpdesk liep vast.

Op de site van SoHosted hoefde ik niet lang te zoeken naar een telefoonnummer; dat heb ik wel eens anders gezien. Ik werd vriendelijk maar vooral vakkundig te woord gestaan. Het bleek dat ik zelf even de WordPress-bestanden op de server had moeten zetten. Dom, dom, dom. Maar … een aardige stem aan de andere kant bood me aan om dat even voor me te doen. “Graag” was mijn directe respons.

Binnen enkele seconden ging ik verder met de handleiding die SoHosted had beschreven. Al met al binnen een uur nadat ik de beslissing had genomen met deze club in zee te gaan prijkte er een blog op mijn site. Ook de interface van SoHosted is prima. Vrijwel alles zelf regelen in een zeer gebruiksvriendelijke omgeving.

Hoewel ik niet van reclame hou op mijn blog toch een woord van waardering voor http://www.SoHosted.com .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.