Heksenjacht in Papagaaienland ook in Tilburg

Zaterdag om 16:30 meld de organisatie van HarleyDag Tilburg nog dat het gewoon doorgaat. Eindelijk eens een stad die niet meedoet met de papagaaien-pers; of moeten we zo langzamerhand papagaaien-bestuurders zeggen?

Het weer zit ook nog eens mee dus op zondag-middag de Harley gestart en vol goede moed naar Tilburg. Nog maar net van de snelweg blijkt er een file te staan richting centrum. Als motorrijder heb je daar gelukkig weinig last van.

Deze file echter was juist veroorzaakt om de motorrijders uit het verkeer te filteren. Een grootscheepse sluis met verkeersregelaars, een heuse “botsauto” en nadrukkelijk aanwezigen politieagenten. Een van deze agenten deelde ons mede dat we Tilburg niet in mochten. Omdraaien was het devies. De net voor ons rijdende wegracers werd echter geen duimbreed in de weg gelegd.
Dit gebeurd in een vrij land; een parlementaire democratie met een grondwet die onze vrijheden waarborgt. Zonder opgaaf van reden wordt je geweigerd in een gehele stad.

Datzelfde land heb ik gediend; een steentje bijgedragen aan de wereldvrede. Notabene als VN-militair in een ver land. Datzelfde land waar ik elke maand 1/3 van mijn salaris aan moet afstaan. Hetzelfde land waar ik elke maand een slordige 150 euro aan wegenbelasting aan betaal. Het land waarop ik eens zo trots was: “het land van tolerantie en ongekende vijheid.”.

Waarom? Volgens de agent omdat ze “serieuze informatie hebben dat het uit de hand gaat lopen”. Welke info en van wie, daar doet men geen uitspraak over.

Bah, walgelijk. Ik schaam me diep voor dit land.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.