Nieuwe lectuur van Politie is er weer

OutlawbikersNatuurlijk zit de Politie niet stil, dat weten we inmiddels, maar dat ze zo snel na de aangifte van de Veterans MC ons weer van nieuw bewijsmateriaal zouden voorzien had ik niet verwacht.

Het stuk begint dat het natuurlijk niet verspreid mag worden maar een artikel van het ED linkt het gewoon door: Outlawbikers-in-Nederland . Ook de Politie heeft het gewoon online staan.

Het stuk is geschreven in april 2014 maar is wellicht dermate populair dat de tweede druk al deze maand is uitgebracht.

Tja, lijkt me dat we dit maar weer op de hoop van bewijsmateriaal gaan gooien. Er staan wederom citaten in waar geen rechter in Nederland omheen zal kunnen.

Een paar voorbeelden:

Outlaw motorcycle gangs zijn immers geen normale motorclubs, waar alleen het plezier van motorrijden centraal staat. Outlaw motorcycle gangs laten zich in ons land kennen door verstoringen van de openbare orde, waarbij  geweld en bedreigingen niet geschuwd worden.

Al deze ernstige verstoringen van de rechtsorde vragen om een integrale en daadkrachtige aanpak van de overheid. Door krachten te bundelen, informatie te delen en ons  voortdurend te bezinnen op de effecten van de aanpak, werken politie, justitie, gemeenten en belastingdienst samen aan een veiliger Nederland.

Tja, om maar in de woorden van Ivo Opstelten zelf te praten: “we herkennen ons er niet in“. Maar zou het dan wel voor de Veterans MC bedoeld zijn? Of gaat dit over hele andere clubs / bendes / gangs ?

We lezen verder op pagina 23:

2.3.9. Veterans MCveterans

OMGveteransDe Veterans bestaan uit veteranen die op missie zijn geweest. De Veterans zijn sinds 2005 een outlaw motorcycle gang. Ze hebben drie chapters. Het logo bestaat uit een schedel met een zwarte baret en daarop een Nederlandse vlag. Achter de schedel staan twee gekruiste zwaarden. Op de bottomrocker staat: ‘Netherlands’. Veterans MC heeft supporters: ‘22 squad’. De supporters hebben hun wortels in het korps mariniers (KLPD,2010).

Nou, dat lijkt me duidelijk. Ze horen er toch echt bij. Worden duidelijk in de opsomming van deze gevaarlijke bendes genoemd. Dus mag er nog onduidelijkheid zijn omtrent het feit of de Veterans MC het doelwit zijn van de overheid dan is dat nu van de baan.

Ik zou zeggen: dankjewel Politie, dat jullie extra bewijsmateriaal op zo’n korte termijn konden aanleveren.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.