Vrijdag topoverleg over motorclubs

vrijdag-topoverleg-over-motorclubsDe media bericht er volop over zoals op de website NU.NL . Onze Minister (die overigens wordt verdacht van SMAAD en LASTER, een feit waarvoor hij mogelijk een gevangenisstraf van 2 jaar kan krijgen) gaat spoedoverleg voeren met de Burgemeesters en de kopstukken van het OM. Het gaat natuurlijk weer over de Motorclubs.

Maar dit overleg gaat over de “recente ontwikkelingen” in Limburg. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen:

Incident 1: Er worden 2 lichamen gevonden in Arcen. Het blijkt dat deze zijn van 2 jongens die al 8 jaar vermist worden. Men had al langer het vermoeden dat zij vermoord waren en een verdachte was al 2 keer opgepakt. Onlangs werd hij weer opgepakt, op de dag dat hij president zou worden van een motorclub.  Ik vraag me serieus af wat dit laatste met deze case te maken heeft. Ik trek namelijk een aantal conclusies: 1) Hij is dus nog geen lid want hij zou het worden. 2) Het is 8 jaar geleden gebeurd en toen bestond deze hele motorclub niet eens. 3) Het heeft schijnbaar met hennepteelt te maken en deze 2 slachtoffers hebben getracht de verdachte te beroven. Is dat veel anders als een juwelier beroven?

Toch wordt op het journaal de volgende vraag gesteld, van de ene reporter aan de andere: “Die verdachte zou president worden van een motorclub. Was er een link met die club?“. Het verbazende antwoord was: “Ja, dat weten we ook niet. Opmerkelijk is wel dat het de afgelopen maanden nogal rommelt met de Limburgse Motorclubs.“.

Dat is de journalistiek van dit moment. Een blinde en dove kan waarnemen dat zaken niets, en dan ook echt NIETS met elkaar te maken hebben. Maar ja, bekt goed blijkbaar.

Incident 2: Explosie Susteren bij Bandidos-lid. Tja, ook daar weten we inmiddels van dat het slachtoffer bij de politie heeft aangegeven dat deze eerdere aanslagen niets met motorclubs te maken hebben. Daarbij is deze kerel helemaal geen member van een motorclub. Nadat hij buiten gegooid is door 2 verschillende motorclubs is hij nu op proef (PROBATIONARY) bij een 3e club die nog helemaal niet gevestigd is in Nederland. Dat alles is nog steeds een proef(ballonnetje). Ook moet ik vaststellen dat er een granaat náár zijn huis gegooid is. Niet vanuit zijn huis. Lijkt een beetje op “als je geslagen wordt dan ben je schuldig aan mishandeling“.

Telkens hoor ik ook terug dat er “problemen” zijn rondom motorclubs. Dat er “verstoring openbare orde” plaatsvind. WAAR? WANNEER?

Of bedoelen ze de motorclub die hun voorvaderen wilden herdenken in Zandvoort? Lees dan het ingezonden stuk van Barry eronder maar eens. Dan krijg je enig idee van het werkelijke verhaal.

Wanneer staat er eens een ECHTE JOURNALIST op die de werkelijkheid weergeeft?

En wanneer gaan we het eens hebben in Den Haag over de werkelijke criminaliteit?:

Maastricht – Crimineel gedrag door de overheid en het bedrijfsleven is mogelijk een grotere bedreiging voor de samenleving dan de ordinaire criminaliteit van de overvaller, de tasjesrover of de verkrachter. Vooral de mogelijkheid dat de overheid crimineel is, tart onze verbeelding en is de daardoor een vergeten hoofdstuk in de criminologie. Ambtenaren worden op dit moment veel te weinig aangesproken op mogelijk laakbaar gedrag. Die felle uithaal deed prof. Dr. C. van den Heuvel bij de aanvaarding van het hoogleraarschap Criminologie aan de Universiteit Maastricht.

 

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.