Teeven in de tweede kamer

Fred-teeven-verdachtPas enkele dagen geleden moest onze Minister van VenJ en onze Staatssecretaris aftreden door de affaire met het “bonnetje”. Daar was natuurlijk veel meer aan de hand want iedereen heeft kunnen constateren dat Fred Teeven miljoenendeals sluit met zware criminelen. Of daar nog een staartje aan komt weet niemand. Of wel?

In Nederland staat in de wet dat een Minister of Staatssecretaris alleen vervolgd kan worden voor een (ambts)misdrijf indien de tweede kamer hier opdracht toe geeft. Opgemerkt dient te worden dat dit nog NOOIT gebeurd is (bron Rechtspraak.nl).

TeevenKamerSlechts een paar dagen later neemt dhr. Teeven weer zitting in de tweede kamer, notabene het orgaan dat de integriteit van de Ministers en Staatssecretarissen moet controleren en bewaken. Hadden deze bewindslieden de tweede kamer niet onjuist of onvoldoende ingelicht? Was het aftreden niet juist onder “druk” van deze zelfde tweede kamer?

Hele debatten werden er aan gewijd. Even leek het erop dat de tweede kamer deze bewindslieden ook werkelijk kwijt wilden; verwijderd uit een regering omdat de integriteit ernstig beschadigd is. Maar een paar dagen later zien we een “Via Gladiola” in dezelfde tweede kamer. Als een held, teruggekeerd van het front, wordt hij binnengehaald.

Ben ik dan de enige die hier immense vraagtekens bij plaatst? Ben ik de enige die hier grote problemen mee heeft? Ben ik de enige die nog enigszins rationeel denkt?

teeven-kamerAls klap op de vuurpijl het gezanik over het feit dat Teeven geen wachtgeld wil opstrijken maar wil werken voor zijn geld. Hij vergeet even te melden dat een lid van de tweede kamer een slordige 94.000 opstrijkt maar een Staatssecretaris 135.000. Het blijkt nu dat Fred in de tweede kamer plaatsneemt maar zijn salaris van 135.000 gewoon mag houden.

O ja, hij mag geen Justitie meer in zijn portefeuille hebben. Dat is niet “INTEGER”.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.