Slangenkuil Tilburg

peter-noordanusMotorclubs hebben ‘lijntjes’ met Tilburgse raadsleden, zegt burgemeester Noordanus. Dat is te lezen op de site van Omroep Brabant. Maar het krijgt een onverwacht staartje: Tilburgse politiek wil opheldering van burgemeester over ‘lijntjes’ met motorclubs. Een heuse rel met, zo lijkt het, een motorclub weer als lijdend voorwerp. Wat is er nou werkelijk aan de hand?

Burgemeester Noord-Anus is inmiddels een geduchte anti-motorclub-activist. In “zijn” Tilburg wil hij voorbeelden stellen en worden bikers hard aangepakt. Alle maatregelen worden ingezet om een zo slecht mogelijk beeld neer te zetten van de diverse motorclubs; zonder dat daar overigens enige wettige basis voor is. Maar desondanks blijft deze burgervader roeptoeteren dat er stevige maatregelen moeten komen, het liefst hand-in-hand met het landelijk clubje van burgervaders.

Maar als hij, op eigen thuisfront, enige politieke weerstand ondervind komen de complot-theorieën plotseling naar boven. De diverse motorclubs zouden “lijntjes” hebben met Tilburgse politici. Geen enkel moment lijkt in hem op te komen dat het wel eens een weldenkend politicus zou kunnen zijn die deze discriminatie zonder wettelijke basis niet kan goedkeuren. Wellicht is er nog een politicus die geloofd in onze rechtstaat. Kwalijk vind ik het vooral dat, van de zijde van Omroep Brabant, deze “lijntjes” direct als FOUT worden neergezet. Zonder blikken of blozen wordt gesuggereerd dat contacten met een motorclub gelijk is aan contacten met georganiseerde misdaad, wederom zonder enig fundament.

AukeBlaauwbroekDe “gewraakte politicus” heet Auke Blaauwbroek, raadslid in Tilburg voor de PVDA. Ik ken de man niet dus de “lijntjes” naar deze biker bestaan niet, dat kan ik alvast garanderen. Maar ik juich het wel toe dat er in de raad vragen hierover gesteld gaan worden; hoe meer, hoe beter.

Waar ik van baal is dat Omroep Brabant verderop meld dat: “De kans bestaat dat de discussie over de uitspraken van Noordanus achter gesloten deuren (in het presidium) wordt gevoerd. Onder meer de VVD en Voor Tilburg zijn daar voorstander van.“.

Waarom? Nu is er een goede discussie losgebarsten en dan gaan de “deuren dicht”; wellicht alleen maar ten behoeve van een poging de “gelederen te sluiten”. Deze discussie dient in het openbaar gevoerd te worden. Ik hoop dat Auke Blaauwbroek zich daar ook sterk voor maakt.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.