Motoroorlog in Hoorn

john_van_den_heuvelDat is echt de kop in de Telegraaf: “Motoroorlog in Hoorn“. Totaal onbegrijpelijk! Oorlog roept een zichzelf respecterende krant over een aantal motoren op een marktplein. Ik denk dat het tijd wordt dat John van den Heuvel eens naar Syrië gaat. Dat deze mediageile kletskop eens een paar weken naar een echte oorlog gaat en daar moet blijven. Wellicht waardeert hij dan weer ons Nederland.

Het is ook weer een journalistiek hoogstandje: “”60 tot 70 procent heeft antecedenten en de andere 30/40 procent heeft altijd vrienden die actief zijn geweest in de wapen-, drugs en soms in de mensenhandel. Dus het is geen goed gezelschap.“. Je kon er natuurlijk op wachten dat de vreselijk overdreven cijfers uit de documenten van de politie door een journalist nog verder gerekt worden. Deze haalt dus met het meeste gemak een percentage van 100% dat affiniteit heeft met wapens en drugs. Het toppunt is letterlijk bereikt. ALLE leden van motorclubs zijn FOUT. “In de kop van Noord-Holland zijn al diverse gewelddadigheden geweest tussen motorclubs.” gaat de telegraaf verder. Wanneer? Waar? Al in “alweer”? Sfeer creëren, bang maken op basis van leugens, WEER.

Maar bij RTL Boulevard dikt hij het nog eens extra aan:  “… maar als die club wordt gebruikt als een dekmantel voor allerlei criminele activiteiten … dat is gewoon aangetoond“.

Leugens, leugens, leugens. En stilaan begint iedereen deze leugens te geloven. Maar kun je de burger het nog kwalijk nemen? Met deze golf van propaganda heeft geen enkele burger meer een eerlijke kans. Het wordt ook steeds heftiger. Als er Kalasjnikovs worden aangetroffen dan roept men er maar meteen bij dat er wellicht een motorclub bij betrokken is. En zo gaat het maar door … je vraagt je af waarom … ik heb een idee:

Het gaat hier om de vraag of voldoende grond bestaat de vereniging te verbieden en te ontbinden. Niet kan worden aanvaard dat de enkele omstandigheid dat de werkzaamheid van de vereniging een bedreiging vormt voor de openbare orde, meebrengt dat zij verboden wordt verklaard en wordt ontbonden. In het concrete geval zullen de gronden die hiertoe nopen, duidelijk zwaarder moeten wegen dan de fundamentele vrijheid van vereniging.
De verbodenverklaring dient te worden gezien als een noodzakelijke maatregel om gedragingen te voorkomen die een daadwerkelijke en ernstige aantasting zijn van als wezenlijk ervaren beginselen van ons rechtsstelsel en die onze samenleving ontwrichten of kunnen ontwrichten.“.

Bovenstaand is een deel van een vonnis van de Hoge Raad der Nederlanden waarin een vereniging wordt verboden terwijl er geen enkel bewezen strafrechtelijke reden voor was. Enkel en alleen omdat “ernstige aantasting zijn van als wezenlijk ervaren beginselen van ons rechtsstelsel en die onze samenleving ontwrichten of kunnen ontwrichten.“. Verder uitgekleed: “wezenlijk ervaren” en “kunnen ontwrichten“. Er moet, vrij vertaald, bij elke Nederlander een misselijkmakend gevoel ontstaan als men er aan denkt waardoor elke Nederlander er bang voor is. Het moet bij elke Nederlander heftige reacties oproepen. Dat is voldoende.

IkkeNou, daar is men al aardig naar op weg. Het wordt elke dag moeilijker om zelfs de mensen in mijn directe omgeving ervan te overtuigen dat ik geen zware crimineel ben. Ik hoor met regelmaat: “ja, dat zal allemaal wel maar ze doen dat toch niet voor niks …“. Het oeroude “waar rook is moet vuur zijn” principe. Dus de “rookmachine” maar op de MC’s richten! Alle ogen op kwatta.

Waarom? Om de Nederlandse burger wezenlijk te laten ervaren dat motorclubs onze rechtstaat kunnen ontwrichten.

 Update 14 april:

ReserveringSatudarah

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.