HarleyDag Breda

HarleyVandaag groot in het nieuws: er komt wederom een Harley-Dag Breda! GEWELDIG! Ik kijk er al naar uit en met mij vele anderen, dat weet ik zeker.

Wat me wel opviel in het bericht op Omroep Brabant was het volgende: ‘Harleydag na vijf jaar terug in Breda, maar zonder motorhesje‘. Dat is bijzonder. Hierover verderop meer.

Het bericht vervolgd: “Maatregelen. De ‘Stichting Harleydag Breda’ is al weken in gesprek met de gemeente om met name de zorgen om de veiligheid weg te nemen. Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting is Rob Boeken. “Iedereen is welkom maar zonder dat hesje”, vertelt hij. Met ‘dat hesje’ doelt Boeken op de hesjes van motorclubs als No Surrender, Hels Angels en Satudarah.“.

Toevallig waren wij vandaag ook bij de Gemeente Breda te gast. Op de agenda stond een hoorzitting bij de Commissie Ombudsman m.b.t. het gevoerde beleid van de gemeente t.o.v. het Veteranenhuis te Breda. Zoals iedereen wel bekend heeft de gemeente er alles aan gedaan om het Veteranen Ontmoetings Centrum uit Breda te krijgen omdat er bemoeienis was van de Veterans MC.

JoopGoderieBij deze hoorzitting was opgeroepen dhr. Joop Goderie. Even een achtergrond: Dhr Goderie is, volgens eigen zegge, werkzaam bij de Gemeente Breda en de Politieregio Zeeland West Brabant. Tevens is hij onderdeel van de Taskforce B5 georganiseerde criminaliteit. Toch beweerde hij tijdens de hoorzitting:  “De gemeente Breda heeft überhaupt geen beleid waar het woord motorclub in voor komt. Dat wil zeggen: wij voeren geen motorclub-beleid. Wij hebben geen specifiek beleid op motorclubs.“. (letterlijk citaat transcript).

Tevens had hij er helemaal geen moeite mee om te zeggen dat hij oprecht was en er aanstoot aan nam dat wij van mening waren dat hij niet eerlijk was. Hij dreigde zelfs de hoorzitting te verlaten als wij hem niet op zijn woord zouden geloven.

Ik heb Rob Boeken, organisator van HarleyDag Breda, dit ook even laten weten. Wellicht kan hij er iets mee.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.