Ministerie van Justitie en Veiligheid

Naar aanleiding van onze Civielrechtelijke procedure tegen de Minister van VenJ en de aandacht in de pers ( Pauw 5 mei 2015 ) stuurde het Ministerie een brief. In deze brief schrijft men: “Ik benadruk dat het beleid gebaseerd is op het rechtmatig inzetten van handhavingsinstrumenten bij geconstateerd normoverschrijdend gedrag en criminele activiteiten.“. Wij zijn natuurlijk het meest geïnteresseerd in dat “geconstateerd normoverschrijdend gedrag en criminele activiteiten.“. Laat ze dat maar eens aantonen alwaar men dat “geconstateerd” heeft. Ook werd aangegeven dat een gesprek mogelijk was. Wij hebben direct te kennen gegeven dat wij hier op in willen gaan. Mogelijk kunnen we buiten de rechtbank een oplossing vinden.

2015-07-10-E-mail-MinJusGisteren, 10 juni, stonden we met 5 personen bij het Ministerie. Afgesproken was dat we om 12:30 aanwezig zouden zijn en met 2 man per club Mr. Ruperti zouden vergezellen. Zelfs de namen waren vooraf bekend gemaakt. Dit alles werd om 10:16 nog eens bevestigd door het ministerie (zie inzet E-mail).

We waren op tijd aanwezig en dronken nog een kopje koffie voor het ministerie. RTL melde zich en vroeg om commentaar. We gaven aan dat we na afloop zouden komen met een verklaring.

Ruim voor 12:30 stonden we aan de balie. Inderdaad werden onze ID’s gecontroleerd en we mochten plaatsnemen in de wachtruimte.

Dan verschijnt de vertegenwoordiging maar die geven eigenlijk direct aan dat de members niet welkom zijn:

 

2015-07-10-RTL-MinJusVerontwaardigd staan we dus na enkele minuten weer voor de deur. Daar staat RTL te wachten maar is wel, net als wij overigens, verrast dat we zo snel weer buiten staan. We doen toch maar ons verhaal.

Helaas komt dat maar half uit de verf in het korte stukje dat het RTL nieuws hier aan wijd. De problematiek begint ook wel heel moeilijk te worden.

Laat in de middag laat RTL weten aan Mr. Ruperti dat “ze zelf onderzoek hebben gedaan en hebben geconcludeerd dat idd laatste jaren geen strafzaken lopen tegen BLack Sheep en Veterans. We hebben van Landelijk Parket Openbaar Ministerie BEVESTIGD gekregen dat er niks tegen jullie loopt!!!“. Jammer dat DIT niet de reportage opgenomen wordt.

Telkens in de afgelopen 3 jaar horen we “uitvoerders” en/of “handhavers” zeggen dat zij er niks aan kunnen doen. “WIJ DOEN OOK ALLEEN MAAR ONS WERK”. We moeten het maar opnemen met het ministerie. Om maar een voorbeeld te noemen schrijft de hoofdofficier van justitie:

2014-06-18-Brief-HoofdofficierDaartoe waren we dus aanwezig, keurig op afspraak, vooraf bekend gemaakt WIE er zouden komen en 4 kerels een vrije dag genomen. Weer worden we weg gezet; zeg maar gerust voor de gek gehouden.

En lees tenslotte de reactie van MinJus maar eens goed door:

2015-07-10-Verklaring-MinJusBelangrijk is dat in dit statement het woord “verondersteld” is toegevoegd. Waar is “geconstateerd” gebleven? We zijn weer terug bij het onderzoek van Teun van Ruitenburg: “De huidige aanpak van 1%-MC’s lijkt gebaseerd te zijn op de assumptie dat 1%-MC’s en de leden crimineel zijn per definitie, terwijl dit onderzoek eveneens uitwijst dat werkelijke informatie omtrent criminele activiteiten van de leden ontbreekt.“.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.