Het wordt persoonlijk (deel 6)

Filmbeelden1

Het laatste hoofdstuk in het drama “Het wordt persoonlijk” is vandaag op de mat gevallen: het OM seponeert de strafbeschikking voor het niet tonen van mijn ID. Daarmee lijkt de zaak afgedaan zonder dat we een ordeel hebben gekregen van iemand of het handelen van de politie wel in de haak is. Laten we de zaak eens even samenvatten voor degenen die deel 1, 2, 3, 4 en 5 gemist hebben:

Filmbeelden3

Op 26 september 2014 stappen 2 agenten mijn tuin binnen. De reden is altijd duister gebleven maar als we ze uiteindelijk verzoeken te doen wat ze moeten doen of te vertrekken VORDEREN ze ID. Omdat ik thuis ben en er geen reden voor gegeven wordt weiger ik. Daarop wordt ik aangehouden en afgevoerd. Mijn zoon die alles vastlegt op film wordt tevens aangehouden wegens “belet en belemmering” (*2).

Er volgt een strafbeschikking voor “verzet bij aanhouding” (*1) en daartegen teken ik verzet aan. Ook tegen de strafbeschikking (*2) van mijn zoon tekenen we verzet aan. Tevens doe ik aangifte van “ambtsmisbruik” en “wederrechtelijke vrijheidsberoving” (*5) tegen de 2 agenten. Als reactie krijgen we nog ieder een strafbeschikking binnen van de politie wegens het “niet tonen van een geldig ID” (*3 en *4).

GerechtshofDenBosch

Als eerste wordt de vervolging van de 2 agenten al op 12 december door het OM geseponeerd (*5). Hiertegen starten we een procedure “beklag niet vervolging” (art 12 WvSv) . Zowel bij de aangifte als bij het aangetekend schrijven aan het OM worden filmbeelden bijgevoegd. Het Gerechtshof wil deze kwestie al op 20 april behandelen maar wij vragen uitstel. De zaak wordt op 9 juni behandeld. Ter zitting blijken de filmbeelden niet bijgevoegd. Het OM claimt deze niet te hebben ontvangen. De meervoudige kamer vind dat blijkbaar geen bezwaar want het vonnis luidt “ontslag rechtsvervolging” (*5) jegens de 2 agenten. Hierop starten we een klacht tegen het OM en de politie wegens het “verduisteren van bewijsmiddel” (*6 en *7).

Op 3 juli moet mijn zoon voorkomen voor “belet en belemmering” (*2). Wij vragen om de 4 zaken (*1, *2, *3 en *4) samen te voegen en op het zelfde tijdstip te behandelen. Alleen zaak “verzet bij aanhouding” (*1) wordt bijgevoegd.  Omdat we nu zelf de filmbeelden hebben afgeleverd bij de rechtbank worden deze ter zitting bekeken. Er volgt 2 maal vrijspraak. We mogen het niet hebben over de weigering tonen ID (*3 en *4).

Politie

Zowel de politie (op 8 juli) als het OM (24 juli) trekken het boetekleed aan en nemen de schuld op hen voor het niet produceren van de filmbeelden. Beide klachten (*6 en *7) worden GEGROND verklaard en excuses worden aangeboden. Dit veranderd echter NIETS aan het vonnis van het Gerechtshof om de agenten niet te vervolgen voor “ambtsmisbruik” en “wederrechtelijke vrijheidsberoving” (*5).

Uiteindelijk, vandaag, valt het sepot voor de “weigering tonen ID” op de deurmat. Hier wordt dus inhoudelijk NIET naar gekeken door de rechtbank. Het OM beredeneert dat er “er onvoldoende wettig bewijs is” en daarmee zijn de zaken (*3 en *4) voor hen afgedaan.

Wat rest is verslagenheid. De politie kan dus gewoon 2 mensen oppakken, zonder reden, thuis, in hun eigen tuin, meevoeren en opsluiten. Je kunt daar NIETS tegen doen. Zij worden beschermd en de hand boven het hoofd gehouden door politie, OM, Advocaat-generaal, Rechtbank en Gerechtshof. Ja, er volgt geen vervolging en vrijspraak maar dat is een bittere overwinning. Is dat leven in een “rechtstaat”?

  1. Verzet bij aanhouding mijzelf (vrijspraak)
  2. Belet en belemmering  mijn zoon (vrijspraak)
  3. Weigeren tonen ID mijzelf (sepot)
  4. Weigeren tonen ID mijn zoon (sepot)
  5. Vervolging agenten wegens ambtsmisbruik en wederrechtelijke vrijheidsberoving (sepot en ontslag rechtsvervolging)
  6. Klacht OM wegens “verduisteren bewijsmiddel”. (gegrond)
  7. Klacht Politie wegens “verduisteren bewijsmiddel”. (gegrond)
Dit bericht is geplaatst in Het wordt persoonlijk. Bookmark de permalink.