Hebben we niks geleerd?

Er zijn momenten dat de moed me in de schoenen zakt. Ik heb al opgemerkt dat, indien je nu nog niet ziet, de inzichten ook niet meer komen. Zoals Johan zei: “Je gaat het pas zien als je het door hebt. “. Is er nog hoop dat de meerderheid van ons landje, of moet ik zeggen de wereld, de juiste inzichten nog verkrijgen? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet is dat ik een geweldig respect heb voor de mensen die door blijven gaan met het verzamelen van bewijzen, het blootleggen van misstanden en het verkondigen van deze feiten. Ik noem er maar een paar: Cafe Weltschmertz, Flavio Pasquino en Robert Jensen. Ieder op hun eigen manier en wellicht met hun eigen publiek maar met dezelfde doelstelling.

Het is het enige wat we kunnen doen dus lever ik mijn eigen bescheiden bijdrage ook maar middels mijn blog. Ik probeer het meestal kort te houden maar ik denk niet dat dit vandaag lukt. Hou vol. Het zijn maar een paar minuutjes en mogelijk hangt onze/jouw toekomst er vanaf.

Ondanks dat deze websites/mensen veel blootleggen blijf ik vinden dat men te vriendelijk blijft en vooral blijft uitgaan van de goede intenties van de verantwoordelijken. Men blijft het “fouten” noemen. Ergens MOET dat stoppen; anders komen we niet tot oplossingen. Er moeten mensen, overheden en instanties verantwoordelijk gehouden worden. Ook vind ik dat bepaalde zaken onderbelicht blijven en daar wil ik het over hebben:

OPPORTUNISME:

Ik geloof niet in een wereldwijd complot. Bill Gates en Mark Rutte hebben geen schimmige afspraakjes gemaakt, hoe graag sommigen dat ook willen geloven. Maar waar een paar sleutelfiguren deze zogenaamde “pandemie” hebben opgestart zijn er heel veel opportunisten die volgen, gewoon omdat het hen prima uitkomt. Dat is echter ook laakbaar.

GEBREK AAN ZELFREINIGEND VERMOGEN:

Onze overheden en instanties hebben daar veelvuldig last van. Niet alleen nu, in deze tijd, maar wellicht is het van alle tijden. Men neemt een bepaald besluit en voert het uit. Nieuwe inzichten of verandering van omstandigheden hebben nauwelijks invloed meer en er ontstaat, wat men populair noemt, “tunnelvisie” een woord wat ik in het verleden meermaals tegenkwam in het dictum van vonnissen of in het oordeel van klachtenprocedures. Dit verschijnsel is nu echter een enorme katalysator in het geheel.

KWADE INTENT:

Voor velen is het een stap te ver om te geloven dat er kwade bedoelingen in het spel zijn. Welke dat zijn (motief) is, wat mij betreft, niet eens interessant. Je hoeft niet perse het motief te begrijpen voordat je kwade bedoelingen kunt onderkennen. Laat tenminste de mogelijkheid toe dat er mensen zijn die niet het beste met ons voor hebben. Tegenwoordig is het zeer populair om te praten over “building back better” of “the great reset“. Men verkondigd dat men werkt aan een nieuwe “betere” wereld maar verzuimd daarbij te vermelden voor WIE het beter wordt. Voorlopig, en cijfers bevestigen dat, is het alleen beter geworden voor de elite.

Hebben we niks geleerd?

Terug naar de titel van dit blog. In het gesprek van Flavio met Daan de Wit, de auteur van “Dossier Mexicaanse Griep“, komt de vraag meermaals naar boven: “Hebben we niks geleerd?“. De vraag roept een andere vraag bij me op: Wie bedoelen jullie met WE? Er zijn namelijk door de overheden en de initiators wel degelijk lessen getrokken uit het “Mexicaanse Griep debakel“.

De belangrijkste is MEDIA. In 2009 en de jaren daarna hadden we nog een enigszins kritische media die veel aan het licht bracht. Een uitzending van Nieuwsuur en een uitzending van Argos zijn maar enkele voorbeelden hiervan. Het is redelijk duidelijk dat men dit element heeft weten te elimineren. Hoe?

Denk daarbij aan Event 201 , een “oefening” ( in OKTOBER 2019 !!! ) georganiseerd door de sleutelfiguren uit de huidige “Covid19 pandemie”, waarbij extreem veel aandacht is besteed aan (het bespelen van) de media. Hoe men de media mee moet krijgen maar vooral hoe men andere, voor hen ongevallige, informatie de kop in kan drukken. Begrippen als “complottheorieën” en “nep-nieuws” worden daar al geadviseerd.

Dus Flavio wil ik graag je vraag beantwoorden: Ja, ZIJ hebben iets geleerd en zelfs zeer efficiënt ingezet maar WIJ mogen het niet leren, kijkende naar de huidige censuur.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , . Bookmark de permalink.