Complotdenkers en Wappies

Het afgelopen weekend heeft me maar weer eens aan het denken gezet over de termen Wappies en Complotdenkers. Inmiddels weten we natuurlijk dat de term “complotdenkers” verzonnen is door de CIA in de 60’er jaren om de woordvoerders van protesten te ridiculiseren. Dan denk je vooral aan de moord op JFK en de Vietnam oorlog.

De herkomst van de term “wappies” is voor ons, Brabanders, natuurlijk wat logischer. Wij zijn opgegroeid met de uitdrukking “van de wap af zijn” wat zoveel betekent als “in de war zijn“. Maar pas in het laatste jaar heeft het de betekenis gekregen zoals die door de CIA beoogd was: ridiculiseren en wellicht ook demoniseren. In een woord alles ontkrachten wat een persoon te melden heeft. De persoon omlaag halen zonder in te gaan op de boodschap.

Het afgelopen weekend was ik te gast bij Kenny van Geijlswijk in zijn Kinnebak Podcast (De beelden volgen t.z.t. als deze klaar zijn). Een leuke en verhelderende ervaring. Ik heb de nodige ervaring met de Main Stream Media en daar voelde het altijd of je in een dwangbuis zat. Er wordt uren gefilmd om een paar minuten te kunnen knippen en plakken en als het een liveshow betreft wordt je vooraf heel duidelijk uitgelegd wat de grenzen zijn. Dat de presentator zich niet aan de afspraken houdt is dan weer normaal. Niks van dat alles bij Kenny: “Het is JOUW podcast” hoor ik hem zeggen. Nou, dat is niet tegen dovenmans oren.

Ik had me er al een tijdje bij neergelegd dat er structureel mensen zijn die mij een “Wappie” noemen. Ik heb daar inmiddels geen moeite meer mee. Het zegt meer over deze mensen als over mij. Maar Kenny lijkt zich deze scheldnaam toegeëigend te hebben als een geuzennaam. Met trots riep hij halverwege de podcast: “tijd voor WAPPIETAAL!“. Ik werd daar gewoon blij van. Eindelijk, geen schaamte, geen valse gêne, gewoon zijn wat je bent, zeggen wat je denkt en je daarvoor niet verbergen. Ik hoop dat de kijkers van de Kinnebak Podcast zich net zo vermaken als ik dat heb gedaan tijdens de opname.

Maar terug naar het onderwerp: Complotdenkers en Wappies. Zelfs Jort Kelder geeft toe: “wappies hebben gelijk gekregen over coronawet“. En zo kan ik nog wel een veelvoud aan linkjes plaatsen. Wat door velen afgedaan werd als een “complottheorie” blijkt achteraf “spot on” te zijn. Waarom werd er dan al die tijd geroepen dat deze beweringen “complottheorieën” waren?

Het antwoord is natuurlijk EVENT 201. Heel precies werd daar door de organisatoren World Economic Forum (Klaus Swab) en de Bill and Melinda Gates Foundation uitgelegd hoe men diende om te gaan met critici. Maanden vóór de zogenaamde COVID19-pandemie werd aan sleutelfiguren haarfijn uitgelegd hoe ze moesten reageren op tegenspraak, vooral in de pers.

Ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand een film heeft gemaakt van de (samenzwerings)plannen vóór de uitvoering van het complot. Het geeft maar weer eens aan hoe arrogant deze mensen zijn. Wellicht TE arrogant. Hopelijk wordt dat ook hun ondergang. Tenminste als de burger het op kan brengen zijn eigen onderzoek te doen; het op kan brengen om ook naar kritische geluiden te luisteren; de TV eens “smart” te gebruiken en naast de NPO propaganda ook eens te kijken naar Cafe Welschmerz, BLCKBX.TV, Robert Jensen, de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, Viruswaarheid.nl, etc, etc.

Of je doet dat NIET … je klikt NIET op de linkjes … je luistert NIET naar de “Wappies” en de “Complotdenkers” … je legt het allemaal maar langs je neer en gelooft Mark Rutte en Hugo de Jonge … je volgt de geplaveide weg die Bill Gates, Klaus Swab en Anthony Fauci hebben gerealiseerd voor je … je doet wat onze overheid, in navolging van Event 201, je opdraagt en noem alle kritische geluiden “complottheorie” … noem alle kritische mensen “wappies” … waarom zou je je ook inspannen? … het gaat tenslotte NIET om JOUW toekomst … TOCH?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.