Terrasje pikken

Ik had me zo voorgenomen om niet naar de pijpen van de Ministers te dansen. Ik wilde geen “volger” zijn van de totaal nutteloze en desastreuze maatregelen. Maar mijn meisje keek me aan met haar puppy ogen en vroeg me of ik een stukje met haar wilde gaan toeren, terrasje pikken en daarna uit eten. Het “mag” weer. Hoe kan ik tegen haar nee zeggen? Dat was tenslotte altijd onze grootste hobby.

Dus op tijd de motor gestart en richting Wilhelminaplein. De zon scheen overmatig en de kudde was weer los. Als er niet een paar minkukels steevast met een mondkapje op voorbij zouden komen, had je kunnen denken dat het afgelopen jaar een lange nachtmerrie is geweest. Het leek vertrouwd, ondanks dat het zo lang geleden was. Iedereen sprak met elkaar en lachte de zorgen weg, zo leek het.

Maar toch blijft het hoofdonderwerp op het terrasje de “corona-crisis”. Zelfs met de vriendelijke ober. Een bonte verzameling van voor- en tegenstanders van de maatregelen, van corona-ontkenners en mensen die toch wel een nicht-van-een-vriend-zijn-vader kenden die het toch echt wel had gehad. Vreemd dat de ogen van velen nog niet open zijn. Maar het openen van de horeca helpt wellicht; praten met elkaar; elkaar op de bullshit, de hoax wijzen. Misschien is dat ook wel de enige reden geweest dat onze overheid de horeca heeft gesloten.

Mijn meisje heeft een tafeltje besproken bij Happy Italy. Ze verwachte dat het druk zou worden maar het viel mee. Het terras was niet half vol. Ik werd er wel even op gewezen dat ik de “hoofdingang” van het terras moest gebruiken. Daar lagen namelijk wat briefjes om in te vullen (is dat nog nodig?). Ik negeerde het op mijn gebruikelijke wijze en lachte ermee. Mijn meisje vulde de adressen en telefoonnummers van de Jonge en Rutte maar weer steevast in zoals we vorig jaar overal deden.

Een dagje genieten; de batterijen een beetje opladen. Het zal nodig zijn want we zijn er nog lang niet. Het KNMI voorspeld voor morgen regen. Ironisch … Ik verwacht dat ook dit “vingerkootje” niet lang zal duren. Het zou zomaar kunnen dat onze leugenachtige Ministers nog vóór het weekend met een “verhoogd reproductie-getal” komen en de horeca weer dichtgooien. Maar deze middag nemen ze me niet meer af.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.