En het MSM treintje gaat weer rollen

Ik begin er zo langzamerhand aan gewend te raken. Als je iets interessants plaatst en het heeft impact dan gaat het MainStream Media treintje rollen. OF, om maar in de kringredenering te blijven vandaag: Als de MSM reageert heb ik blijkbaar iets interessants of bedreigends geschreven. Ik vind dat overigens WEL een toelaatbare kringredenering.

Vandaag RTL aan de telefoon: “Waar heeft u die lijst vandaan?“. Uiteraard gaf ik géén commentaar. Ga zelf je werk doen. Daarbij doet deze “journalist” uiteraard weer zijn werk HALF. Om aan mijn telefoonnummer te komen moet je even doorklikken. Als je een beetje oplet staat mijn bron gewoon op de site, met naam en toenaam. Ook is zeer duidelijk in mijn disclaimer te lezen: “Hoewel de meeste artikelen geschreven worden door Joseph Raaijmakers maakt dit blog ook gebruik van zogenaamde gastbloggers. Let hierop indien u een opmerking of klacht heeft over een artikel.“.

Maar ja. Dit soort journalisten is natuurlijk gewend te knippen en te plakken wat je op hun bureau krijgen via Reuters en het ANP. Soms komt daar een voorgekauwd berichtje tussendoor van een persvoorlichter van de overheid. Enig eigen initiatief is hen natuurlijk totaal vreemd.

Dan de vraag: “Heb jij al deze mensen op de lijst geverifieerd?“. Nee , antwoordde ik, ik heb niet alle mensen persoonlijk benaderd en de vraag gesteld of zij terecht op deze lijst staan. Ik twijfel er aan of ik daar de tijd voor kan maken maar ik geloof dat de mensen op deze lijst ook hun tijd beter kunnen gebruiken.

Maar om het maar eens terug te kaatsen: Heb jij deze mensen gebeld en staat er één onterecht op deze lijst? Uiteraard was het antwoord: NEE. Prachtige ironie weer dus: HIJ wekt de suggestie dat ik ELKE naam moet verifiëren maar IK mag niet van hem verwachten dat hij er één verifieert. Je voelt de “factcheck” alweer aankomen.

Hij merkte wel op dat geen van deze mensen dit ooit had gezegd in de MSM. Daar moest ik wel een beetje mee lachen. Allereerst even: Jan Vingerhoets Huisarts, Bart van Tienen Huisarts, Berber Pieksma Huisarts, etc, etc. Moet ik nog even verder zoeken? Daarbij is dit een lijst van artsen die een ongeruste burger willen adviseren; gezond houden. Dat is een heel ander streven als de MSM te woord staan en je licentie, je werk en je praktijk riskeren. Kijk naar de casus Ramdas.

Maar het was me allang duidelijk. Dit was een onwelgevallig bericht en dat moet ontkracht worden, Ge-fact-checked!!!

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.